5 Kasım 2013 Salı

REVANİ

MALZEMELER
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardak Un
Yarım Su Bardağı Tozşeker
1 Paket Kabartma Tozu

ŞERBETİ İÇİN;
3 Su Bardağı Tozşeker
3 Su Bardağı Su
Yarım limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpın. Un, İrmik, Kabartma tozunu ekleyip çırpın. Dibini yağladığınız dikdörtgen borcama önceden ısıttığınız 190 C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbetini  yapın ve ılıtın.
Keki soğuttuktan sonra üzerine dökün.
Keki keserken baklava dilimi verip üzerine Hindistan cevizi dökerek servis yapabilirsiniz.
                                                                                                        AFİYET OLSUN