30 Ocak 2015 Cuma

FIRINDA TAVUK BUDU( 3-4 KİŞİLİK)

Cümleye nasıl ve nerden başlayacağımı inanın bilemiyorum 7-8 aydır hayatımda o kadar şey değişti ki blog yazmaya vakit ayıramadım.
 Bir dönem rahatsızlandım işten ayrıldım eşimle aktar dükkanı açtık maltepeye taşındık yani bir insanın 5 yılda yaşayabileceği şeyleri biz 7-8 ayda yaşayınca ister istemez düzen oturtmak işlerle uğraşmak hesap kitap yapmak oldu mu olmadı mı diye düşünerek günlerin birbirini kovaladığını görmek bizim için biraz yorucu bir süreçti neyse ki herşey yavaş yavaş rayına oturmaya başladı ama anlıyorum ki insan kendi işi olunca daha farklı şeyler düşünüyor kira çıkacak mı faturalar ödenecek mi toptancı gelecek m vs gibi diğer türlü birinin yanında çalıştığında iş olsa da olmasa da sen maaşını alıyorsun falan filan işte yazmaya kalkışırsam çıkamayacağım işin içinden malum artık evi de dükkanımıza yakın bir yere taşıyınca dışarda yemek olayından da kurtulup evimizde kendi pişirdiklerimizi yiyecek olmaktan dolayı inanılmaz mutluyum tabi aramızda kalsın biraz da yorgun :))
Ama en güzel yanı bloguma artık daha fazla vakit ayıracak ve çeşitlendirecek olmam çünkü kendimi tekrar etmeyi hiç sevmiyorum gerçi bu cümleyi kurup arkasından da blogumda yazdığım tavuklu baget tarifini taklit edip fırında tavuk budu tarifi vermem hiç olmadı ama bu seferlik afffola :)) 
Lafı çok uzatmadan tarifime geçiyorum bu tarifin en güzel yanı habersiz gelen misafirin hem gözünü hem gönlünü doyurabilecek bir yemek olmasıdır..

MALZEMELER

2 TANE TAVUK BUDU

3 TANE ORTA BOY PATATES

2 TANE ORTA BOY HAVUÇ

2 TANE ORTA BOY SOĞAN

2 TANE ORTA BOY DOMATES

4-5 DİŞ SARMISAK

1 TATLI KAŞIĞI SALÇA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

2 SU BARDAĞI SU

FIRININIZI 180C AYARLAYIN.YUVARLAK CAM BORCAMA TAVUK BUDLARINI YIKAYIP KOYUNUZ(Kasaptan alıp eve gelir gelmez ocakta budların derilerini tütsüleyip o şekilde kullanıyorum)
PATATESLERİ, SOĞANLARI,DOMATESLERİ VE HAVUCU DA DÖRDE BÖLÜP BORCAMA GÜZELCE YERLEŞTİRİNİZ.

SARMISAKLARI SOYUP HAFİFÇE BIÇAKLA EZİP AROMASINI ÇIKARIP ARALARA SERPERSENİZ YEMEĞİNİZ DAHA LEZZETLİ OLUR.

2 SU BARDAĞI SUYA BİR TATLI KAŞIĞI SALÇA VE  TUZU DA KARIŞTIRARAK DÖKTÜKTEN SONRA FIRINA VEREBİLİRSİNİZ.

BEN 2,2-5 SAAT KADAR ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUM( 1 SAAT SONUNDA FIRINININ KAPAĞINI AÇIP(dikkatli açınız buharını yüzünüzü yakabilir) BİR BIÇAK YARDIMIYLA BUDLARINI İÇLERİNİN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ DE KONTROL EDEBİLİRSİNİZ).

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVIYLA YEMEĞİNİZ MİSAFİRLERİNİZİN GÖZÜNÜ KAMAŞTIRABİLİR.

ŞİMDİDEN KEYİFLE, AFİYETLE, BAL TADINDA SOFRALARINIZ OLMASI DİLEĞİYLE