1 Kasım 2013 Cuma

İRMİK HELVASI

MALZEMELER

1,5 Su Bardağı İrmik
100 Gr Margarin
2 Su bardağı Süt
1 Su bardağı Su
2 Su bardağı Tozşeker
2 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
Süt, Su ve Tozşekeri karıştırarak kaynatın.
Başka bir tencere de tereyağını yakmadan eritin ve fıstıkları bir kaç kez kavurun.
İrmiği fıstıkların üzerine ilave edip sürekli karıştırarak rengi pembeleşip kahverengine dönmeye başlayıncaya kadar kavurun.
Sütlü şurubu da irmiğin üzerine yavaşça dökerek karıştırın.
Helva kendini çekince üzerine bir kağıt havlu kapatın ve dinlendirin
  AFİYET OLSUN

SADE KEK

Çalışan insanlar için günün en güzel saati akşam yemek yendikten sonra bir bardak çayla beraber servis yapılan kektir.

MALZEMELER

1Su bardağı tozşeker
3 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
3 Su bardağına yakın Un
1 Kabartma tozu
1 Vanilin
 1 su bardağı tozşeker ve yumurtalar güzelce mikserle veya çırpıcı ile karıştırılır.
Yoğurt ve sıvı yağ karışımı da ayrı bir kapta çırpılır.
 Daha sonra yumurtalı karışıma katılır ve çırpılır.
Üzerine Un, kabartma tozu, vanilin ve isteğe göre ceviz, üzüm vs koyup karıştırılır.
Kullanacağınız fırın tepsisini veya kek kalıbını yağlayın.(Pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz)
Önceden ısıttığınız 150 C fırında 30 dk pişiriniz
Not: Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kekin içine bir kürdan batırın eğer kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
                                                       AFİYET OLSUN