2 Şubat 2014 Pazar

PAZI & LAHANA SARMASI

Bugün çalışmamanın da verdiği rahatlıkla çarşıya indim fırsat bu fırsat pazar gideyim dedim gerçekten de insan pazara gittiğinde marketlerden aldıklarının sebze olmadığını anlıyor pazarda kokan mis gibi kokan nane kokuları ıspanaklar pazılar brokoliler ne kadar da taze gözüküyor oo ben yazarım da yazarım tam pazardan çıkacakken pazarcılardan bir tanesi pazı 1lira diye bağırıp duruyor abla gel 1lira sudan ucuz siftah yapalım deyince bende uzun zamandır aklımda olan pazı sarmasını yaparım diye düşündüm e yan tezgahtaki lahanaları görünce de yapmışken tam olsun dedim lahana da aldım iyi ki de almışım tadına doyamadık:))

MALZEMELER
2 Demet Pazı
1 Demet Kara Lahana
2 Su Bardağı Pirinç
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Salça
2 Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızı Tozbiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Su

ÜZERİ İÇİN;
1  Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

Pazıların saplarını kesip bol su ile yıkayınız bir tencereye su koyup kaynatınız yıkadığınız pazıları suyun içine daldırıp 10 saniye haşlayıp süzgece alınız lahanaları da aynı şekilde yapınız haşlama işlemi bittikten sonra soğanları küp küp doğrayınız tencereye yağı koyup soğanları da içine atıp kavurunuz kavurduktan sonra üzerine salçayı ekleyip pirinçleri de bol su ile yıkayınız ve tencereye koyunuz üzerine 1 çay bardağı su koyup su çekince karıştırıp altını kapatınız tuz ve baharatlarını ekleyiniz.
Pazıların ortasındaki damarlarını bir bıçak yardımıyla yüzeysel bir şekilde alınız ve ya çok büyükse ikiye de bölebilirsiniz pazıların kenar kısmına  harcınızdan bir tatlı kaşığı koyup sarınız sararken de kenarlarını da içine katarak sarınız
Tencerenizin dibine pazı yapraklarından diziniz sarmalar pişince dibi tutarsa yanmasın diye ardından tek tek tencereye diziniz üzerine salçalı su yapıp zeytinyağını da döküp bir tabak kapatınız orta ateşte kaynayana kadar kapak açık pişiriniz 1-2 dk içinde kaynayacaktır ardından altını kısıp kapağını kapatabilirsiniz.
Yaklaşık olarak 35-40 dk içinde sarmalarınız hazır olacaktır.
Bu harcı Zeytinyağlı Yaprak Sarma ve Lahana Dolmasında da kullanabilirsiniz