13 Nisan 2014 Pazar

KREM KARAMEL

Uzun zamandır denemek istediğim ama bir türlü fırsat bulup ta yapamadığım krem karameli sonunda yaptım aslında bu tarifi sürekli ertelememin bir sebebi de baktığım tariflerdeki yumurta oranının fazla olması bende kafa yatan bir tarif bulana kadar denememe kararı almıştım iyi ki de beklemişim geçenler de arkadaşımdan aldığım tarifin üzerinde bir kaç oynama yaptıktan sonra tam kararında bayılarak yediğimiz hafif mi hafif bir tatlı çıktı ortaya ben de hemen sizlerle paylaşayım diye düşünerek başladım postu yazmaya..


MALZEMELER
1 Kg Süt(Yarım yağlı)
2 Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Mısır Nişasta
1 Paket Vanilin

KARAMELİ İÇİN;
Yarım Su Bardağı Tozşeker
Yarım Bardak Su

Tencereye şekeri koyup yakınız üzerine suyu ilave edip yoğunlaşana kadar karıştırıp krem karamel kaplarına paylaştırınız.
Tencereye sütü boşaltınız.Yumurtaları,unu,tozşekeri,mısır nişastasını ve vanilyayı koyarak kaynayana kadar çırparak karıştırınız. Kaynadıktan sonra blendır veya mikserle çırpıp altını kapatınız.
Karamel koyduğunuz kapların içine muhallebiden yavaşça döküp oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutunca ters çevirip servis yapınız.