MALZEMELER
1 Kg Süt(Yarım yağlı)
2 Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Mısır Nişasta
1 Paket Vanilin
KARAMELİ İÇİN;
Yarım Su Bardağı Tozşeker
Yarım Bardak Su
Tencereye şekeri koyup yakınız üzerine suyu ilave edip yoğunlaşana kadar karıştırıp krem karamel kaplarına paylaştırınız.
Tencereye sütü boşaltınız.Yumurtaları,unu,tozşekeri,mısır nişastasını ve vanilyayı koyarak kaynayana kadar çırparak karıştırınız. Kaynadıktan sonra blendır veya mikserle çırpıp altını kapatınız.
Karamel koyduğunuz kapların içine muhallebiden yavaşça döküp oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutunca ters çevirip servis yapınız.