26 Kasım 2013 Salı

ETLİ TAZE FASÜLYE

Kışın genelde zeytinyağlı çok tercih edilmez havalar soğuk olduğu için insan biraz daha sulu sıcak yemekler yemek istiyor özellikle de erkekler kışın yapılan güzelim pırasalara ayyy bu hava da pırasa mı yenirmiş diye burun kıvırabiliyorlar:) bende geçen akşam yaptım tam istediği gibi etli fasülye al doya doya ye dedim

MALZEMELER

600 GR TAZE FASÜLYE
200 GR DANA KUŞBAŞI
1 ORTA BOY SOĞAN
4 ADET DOMATES
İSTEĞE GÖRE SALÇA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 BARDAK SU
TUZ

 FASÜLYELERİ  YIKAYIP AYIKLAYINIZ. (BEN YAZDAN KALMA BUZLUĞA ATTIĞIM FASÜLYELERDEN KULLANDIM) SIVI YAĞI TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE KUŞBAŞI ETLERİ DE EKLEYİP SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİNİZ ARDINDAN KÜP KÜP DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI DA EKLEYİNİZ BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA DOMATESLERİ DE KÜP KÜP DOĞRAYIP VEYA RENDELEYİP İLAVE EDİNİZ HAFİFÇE KARIŞTIRDIKTAN SONRA FASÜLYELERİ DE EKLEYİNİZ DİLERSENİZ KENDİ SUYUYLA DA PİŞEREBİLİRSİNİZ BEN BİRAZ DAHA SULU OLSUN DİYE BİR BARDAK SU EKLEDİM TUZUNU DA İLAVE EDİP  FASÜLYELER YUMUŞADIKTAN SONRA ALTINI KAPATABİLİRSİNİZ.