14 Şubat 2014 Cuma

FIRINDA LEVREK

Balık bu aralar bence en güvenilir yiyeceklerden bir tanesi arasındadır ne de olsa, canım vitamin deposu brokoli için bile söylenmeyen şey kalmadı biz de ne yapalım omega 3 ağırlık vereceğiz artık şaka maka bir yana da gerçekten balık insan sağlığı ve beyni açısından oldukça zengin vitaminler barındırıyor e o zaman bizler de ne yapacağız balığı damak tadımıza göre uyarlayıp yiyemiyor olsak bile zorla yemeye çalışacağız annem benim bu yazdıklarımı okusa herhalde sinirden kriz geçirirdi küçükken hiç balık yemezdim ıyy der dururdum meğer ben nelerden mahrum etmişim kendimi hiç unutmuyorum bir keresinde güzelim levreği balkonda barbeküde yapmışlardı bende ben bunu yemem diyerek oturup köfte yemiştim ahh benim akılsız kafam:)
Anneciğimin sözünü dinlemememişim bir de gelmiş burda ahkam kesiyorum yok efendim balık çok sağlıklı mutlaka yiyin yemeyenlere yedirin diye bir bilseniz benim önceden yüzüne bakmadığım yemeklerin şimdi müptelası olduğumu:)
Geçen akşam eşim, üsküdarda çalıştığı için taze balık alma şansı olduğundan ona gelirken balık al dedim o gelmeden evde olduğum için hemen bir çorba bol limonlu bir salata yaptım geldiğinde balıklar zaten temizlenmişti güzelce yıkadım ve fırına attım sadece üzeri kızarsın diye biraz yağ sürdüm hepsi bu

MALZEMELER

2 ADET LEVREK
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

Levrekleri yıkadıktan sonar kurulayınız üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürünüz isterseniz limonda sürebilirsiniz fırınınızın tel ızgarasını çıkarıp ızgaraya yağlı kağıt koyunuz eğer kağıt kayıyorsa bir bant yardımıyla kenarlarından yapıştırıp balıkları üzerine koyunuz balıklarınızın iyice kızarmasını istiyorsanız fırınınızın 3. kademesine tel ızgarayı yerleştirip bir alt kademesine de tepsilerden birine yağlı kağıt koyup yerleştiriniz bu da balıkltan akan yağı toplayacak ve kağıt koyduğunuz içinde tepsileri yıkamak ve yağları çıkarmak için çok fazla zaman harcamayacaksınız.Son olarak  fırını ızgara konumuna getiriniz saatinize de ayarlayınız yaklaşık 20 dk da balıklarınız pişecektir.
10 dk sonunda fırınınızın kapağını açınız ve balıklarınızı ters çeviriniz 10 dk sonunda da iyice kızaracaktır servis yapabilirsiniz.
Biz fazla kızarmış sevdiğimiz için 20dk beklettik yine de lokum kıvamında olmuştu ama dilerseniz sizzler 18.dk da çıkartabilirsiniz.

AFİYET OLSUN