24 Aralık 2013 Salı

ŞİNİTZEL

Bizim evde genelde hafta içleri daha çok  sebze yemekleri olur burdan da eşime duyrulur bak artık kanıtlarım var hafta içleri sebze yiyoruz diyemezsin zaten akşam eve geldiğinde şok olmuştu tarhana çorbası, şinitzel, pilav, patates kızartması, salata yapmıştım kapıdan içeri girdi sen bugün işe gitmedin mi ya dedi bu kadar çok şeyi nasıl yaptın:) ee insan mutfağı sevince işten yorgun argın gelse de kocası mutlu olsun diye yapıyor sanırım ya da ben öyleyim bilmiyorum artık neyse bana göre kolay ve çook doyurucu bir menü heralde sevmeyen de yoktur o zaman geçelim tarifimize..

MALZEMELER
6 ADET TAVUK BONFİLE
1 SU BARDAĞI GALETE UNU
YARIM SU BARDAĞI UN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
TAVUK ETLERİNİ YIKAYINIZ.VE SÜZÜNÜZ.UNU BİR TABAĞA YAYINIZ VE ETLERİ BULAYINIZ BAŞKA BİR TABAKTAN İKİ YUMURTAYI ÇIRPINIZ UNLU ETLERİ YUMURTAYA BULAYIP GALETE UNUYLA HER TARAFINI KAPLAYINIZ VE TENCEREYE SIVI YAĞI KOYUP KIZMASINI BEKLEYİNİZ YAĞI KIZDIRDIKTAN SONRA İÇİNE ŞİNİTZELLERİ ATIP ARKALI ÖNLÜ KIZARTINIZ.