30 Ekim 2013 Çarşamba

PİZZA (GARANTİ İLK DENEMEDE SÜPER SONUÇ)

MALZEMELER

3 Su Bardağı Un
2 Fincan Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Ilık Su
1Tatlı Kaşığı  Tozşeker
1 Yemek Kaşığı Toz Maya
1 Çay Kaşığı Tuz

1 Su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı toz maya eklenerek karıştırılır.
3 Su bardağı unun ortasına tuz 1 fincan yoğurt 1 adet yumurta 1 kaşık su sıvı yağ şeker su maya karışımı eklenerek yoğrulur. Yaklaşık 30dk dinlendirilir.

(Ben işim olduğu için 3-4 saat bekletmek zorunda kalmıştım hamur iyice kabarmıştı. İnce bir hamur elde etmek istiyorsanız bu verdiğim tarifden iki adet büyük boy pizza yapabilirsiniz.

1 Kaşık Salça
1 Bardak Su
Karışımı küçük bir tavada hafif yağ koyarak biraz kavurunuz.

Hamuru varsa pizza tavanıza yoksa fırın tepsinize altına yağ sürerek hamuru ince bir şekilde yayınız.
 Üzerini arzuya göre çeşitlendiriniz

Bana soracak olursanız Mantar(Tavada suyunu çekene kadar pişiriniz) , Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Sosis, Janbon, Sucuk, (Et ürünlerini ben genelde tavada hafif çevirerek koymayı tercih ediyorum çiğ tadını almamak için) Mısır, Kaşar Peyniri

Malzemeleri yerleştirmeden önce hamuru yayıp üzerine salçalı karışımı sürünüz.
Önce kaşar peyniri serpip( bir kısmını sonra kullanmak üzere ayırın )  diğer malzemeleri de gelişigüzel serpiniz pişireceğiniz fırıını veya pizza tavasını kullanımına göre ayarlayınız
Pizzanız pişmeye yakın altını kapatmadan 5 dk önce kenara rendeleyip ayırdığınız kaşar peynirini de serpin.
Yaptığım pizza hamuru biraz kalın oldu ben de kalan kısmını buzluğa attım geçenlerde çıkardım hamuru biraz unla açıp yuvarlak borcamı yağlayıp içine yerleştirdim gerçekten hamur incecik oldu dominosa rakip çıktık diyebilirim ben de fırsatı kaçırmayıp hemen fotoğrafladım.

                                                                                   AFİYET OLSUN