26 Ocak 2014 Pazar

BROKOLİ ÇORBASI

Ve beklenen an geldi sonunda ben de sevmediğim brokoliyi bir de çorba olarak deneyeyim dedim ama nafile sevmiyorum arkadaş sevmiyorum ne yapayım ben:))
Ama sağlık için yemek gerekiyor ne yapalım zorla aradan da olsa çok da nadir olsa:)) yapacağız artık allahtan eşim yemek konusunda ayrım yapmaz yani kendi yaptığına bile mızmızlanan bir ben varım evde :) her insanın kötü bir huyu var işte ne yapalım sevmesek de bazı şeyleri sağlık için yemek zorundayız.
Brokoli kadınlarda mesane kanserini önlediği gibi erkekler de prostat kanserini önlemeye bire birdir. Bu bilgiyi de verdikten sonra tarifimize geçebiliriz.

MALZEMELER
500 GR BROKOLİ
200 ML KREMA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
YARIM LİMON SUYU
50 GR TEREYAĞI
4 BARDAK SU(brokoliyi haşlama için)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

Brokoliyi çiçeklerine ayırarak yıkayınız bir tencereye su koyunuz  yarım limonu da sıkıp (limon haşlanan brokolinin kokusunu alacaktır) 5dk kadar haşlayınız.Haşlanan brokoliyi süzünüz ve suyunu bir kenarda bekletiniz başka bir tencere de yağı koyup unu kavurunuz unun kokusu çıktıktan sonra kremayı döküp kaynayana kadar çırpınız kaynadıktan sonra haşlanmış olan brokoliyi suyuyla beraber tencereye alınız dilerseniz sarmısak ekleyebilirsiniz 5 dk kadar daha kaynatıp tuzunu ilave edip blenderdan geçirerek servis yapınız.
Kıvamı yoğun olursa sıcak su ile seyreltebilirsiniz.