7 Nisan 2014 Pazartesi

PAZI SAPI ÇORBASI

Bu yıl o kadar çok pazı aldım ki eve gerçekten de tam bir pazı yılı oldu bizim ev için:)
sarmasından, çorbasına, böreğine kadar herşeye  o kadar yakışıyor ki hiç tereddüt etmeden yapmaya başlıyorum yemeklerimi bugün de pazı çorbası denemek geldi içimden aslına bakarsanız yapraklarından sarma yapınca saplarını ziyan etmemek adına çorba yapayım lezzetle afiyetle içelim dedim.
Bizim iş yerimizin yemekleri pek güzel olmadığı için genelde bir kase çorbayla günü  bitiriyorum geçenlerde pazı çorbası yapmışlardı çok hoşuma gitti eve gelince hemen internetten araştırdım iş yerindeki çorbayla kıyaslayıp kendimce bir tarif ortaya çıkarmaya çalıştım sonuçta oldukça başaralı ve sağlıklı olunca biz ailecek çok sevdik beni tanımayanlar da evde ma aile yaşadığımı düşünecekler bir eşim bir ben:)
siz en iyisi mi deneyin kendiniz karar verin

MALZEMELER
Yarım Demet Pazı veya Sapı(ben yapraklarından sarma yaptığım için sakladığım saplarıyla da çorba yaptım)
1 Orta Boy Havuç(1 su bardağı rendelenmiş havuç)
6-7 Adet Arpacık Soğan( ve ya  1 adet küçük kuru soğan)
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
4 Bardak Su

TERBİYESİ İÇİN;
3 Su Bardağı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
Pazı saplarını yıkayıp küp küp doğrayınız havucu soyup rendeleyiniz arpacık soğanları da soyduktan sonra tencereye sıvı yağı ekleyip sebzelerle beraber kavurunuz üzerine 4 su bardağı su ekleyerek suyu kaynatınız
Bir kasede yoğurdu,unu ve yumurtayı çırpınız kaynayan sudan kasenin içine alarak karıştırınız tencereye yavaşça dökünüz ve sebzeler  yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz.
Ocağın altını kapatıp tuzunu ekleyiniz.
Dilerseniz pirinç ve ya şehriye de ekleyip çeşitlendirebilirsiniz.