29 Mart 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Aslına bakarsanız kerevizi ilk keşfedişim üniversite yıllarında oldu okul yılları sırasında bir dönem tübitak ta çalışmıştım o kadar güzel aşçıları var ki yemek saatleri şölen tadında geçiyordu oranın zeytinyağlı barında tadıp bunca yıl annem yapmış ta ben niye yemeyeceğim diye direnmişim ki diye düşünüp durdu evlendiğimden bu yana neredeyse 9 ay olacak ben sürekli kereviz deneyeceğim diye markete girip her seferinde uınutup ertelediğim kerevizi sonunda yapmış ve huzurlarınıza sunmuş bulunmanın verdiği hazla hararetli bir şekilde yazmaya koyuluyorum:)
Bu arada zeytinyağlı kerevizin tadı kadar sunumu da çok etkileyici eğer zor beğenen bir misafir ağarlayacaksanız mutlaka sofranızda yer alması gerekir.

Malzemeler
800 gr kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2 adet kesme şeker
6 adet arpacık soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su veya(1 bardak portakal su)
2 yemek kaşığı un

Kerevizleri soyup küçük olmayacak şekilde  küp küp doğrayınız.
Derin bir kaba unu döküp üzerine su koyarak  kerevizleri içine koyunuz.(kerevizlerin kararmaması için)10-15 dakika bekletiniz.
Patatesleri ve havuçları soyup kerevizlerle uyum sağlayacak büyüklükte doğrayınız.
Tencereye zeytinyağını koyup üzerine soyduğunuz arpacık soğanları ekleyip kavurunuz.
Kereviz,havuç ve patatesleri de ekleyip 1-2 dakika kavurunuz üzerine tuzu ve kesme şekeri ekleyip suyunu koyarak kaynadıktan sonra altını kısıp kerevizler yumuşayana kadar pişiriniz.yaklaşık olarak 25-30 dakika pişme süresi vardır.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınız.