Bu arada zeytinyağlı kerevizin tadı kadar sunumu da çok etkileyici eğer zor beğenen bir misafir ağarlayacaksanız mutlaka sofranızda yer alması gerekir.
Malzemeler
800 gr kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2 adet kesme şeker
6 adet arpacık soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su veya(1 bardak portakal su)
2 yemek kaşığı un
Kerevizleri soyup küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayınız.
Derin bir kaba unu döküp üzerine su koyarak kerevizleri içine koyunuz.(kerevizlerin kararmaması için)10-15 dakika bekletiniz.
Patatesleri ve havuçları soyup kerevizlerle uyum sağlayacak büyüklükte doğrayınız.
Tencereye zeytinyağını koyup üzerine soyduğunuz arpacık soğanları ekleyip kavurunuz.
Kereviz,havuç ve patatesleri de ekleyip 1-2 dakika kavurunuz üzerine tuzu ve kesme şekeri ekleyip suyunu koyarak kaynadıktan sonra altını kısıp kerevizler yumuşayana kadar pişiriniz.yaklaşık olarak 25-30 dakika pişme süresi vardır.