29 Ocak 2014 Çarşamba

TERBİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI

Kış aylarında  hastalıkların şifası olarak da bilinen tavuk suyu çorbası nasılda içimizi ısıtır soğuk günler de zaten ben tavuğu yemektense çorba olarak tüketmeyi daha çok sevenlerdenim bu yüzden de hasta olmayı beklemeden sık sık evinde pişirenlerdenim benim için tavuk çorbasının yeri ayrıdır eşim de sevdiği için anlayacağıınız kimse şikayetçi değil özellikle de küçük çocukların mikroplara karşı dirençleri daha zayıf olduğu için tavuk suyu bağışık sistemlerini güçlendirmekte bire birdir.
MALZEMELER
2 ADET TAVUK BUT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
YARIM LİMON SUYU
50 GR TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
1 BARDAK DİDİKLENMİŞ TAVUK
1 YUMURTA SARISI
2 LT SU
 BİR TENCEREYE YAKLAŞIK 2LT KADAR SU KOYUNUZ İÇİNE TAVUĞU YIKAYIP ATINIZ VE OCAKTA HAŞLAYINIZ YAKLAŞIK OLARAK 20 DK HAŞLANACAKTIR(ÇATALI TAVUĞA BATIRIP PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAYABİLİRSİNİZ)  HAŞLANDIKTAN SONRA TAVUĞU BİR KENARA ALIP DİLERSENİZ TAVUK SUYUNUN BİR KISMINI DAHA SONRA KULLANMAK İÇİN DOLABA VEYAZ BUZLUĞA KALDIRABİLİRSİNİZ TEREYAĞINI KOYUP UNU KAVURUNUZ(KOKUSU ÇIKANA KADAR) UNU KAVURDUKTAN SONRA ÜZERİNE 5 BARDAK TAVUK SUYU EKLEYİP KARIŞTIRINIZ.TAVUKLARI DİDİKLEYİNİZ TENCEREDEKİ TAVUK SUYUNA TEL ŞEHRİYEYİ VE DİDİKLEDİĞİNİZ TAVUKLARI ATIP ŞEHRİYELER PİŞENE KADAR KAYNATINIZ. TERBİYESİ İÇİN YUMURTA SARISI VE LİMONU İYİCE ÇIRPINIZ TERBİYENİN ÇORBAYI KESMEMESİ İÇİN ÇORBADAN BİR KEPÇE ALIP TERBİYEYE KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ ÇORBANIN İÇİNE DÖKÜNÜZ.
TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP SERVİS YAPINIZ.DİLERSENİZ PUL BİBER YA DA İNCE DİLİMLENMİŞ MAYDONOZLARLA SÜSLEYİP SERVİS YAPINIZ.