10 Mayıs 2014 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER


YARIM ÇAY BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
2 ORTA BOY PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
2 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 ORTA BOY SOĞAN
SIVI YAĞ
NANE,KIRMIZI TOZ BİBER

MERCİMEĞİ TENCEREYE KOYUP KAYNATINIZ KAYNAYAN SUYU DÖKÜP BAŞKA BİR TENCEREYE ALINIZ İÇİNE KIRMIZI MERCİMEĞİ,PİRİNCİ YIKAYIP EKLEYİNİZ ÜZERİNE PATATESLERİ VE SOĞANI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYINIZ ÜZERİNE 4-5 BARDAK SU EKLEYİP KAYNAYANA KADAR PİŞİRİNİZ PATATES YUMUŞADIKTAN SONRA ALTINI KAPATIP BLENDIR YAPINIZ.
BAŞKA BİR TENCERE DE SIVI YAĞI YAKIP ÜZERİNE NANE VE KIRMIZI BİBERİ EKLEYİP TENCEREYE KARIŞTIRINIZ.
RENGİ KOYU YEŞİL OLUYOR AMA TADI ÇOK LEZZETLİ BENDEN SÖYLEMESİ ÇORBANIN RENGİNDEN DOLAYI ÖNYARGILI OLMAYINIZ.
BALIK YEMEKLERİNİN YANINDA OLDUKÇA ŞIK DURACAKTIR.