19 Şubat 2014 Çarşamba

ÇİLEKLİ CHESECAKE

Chesecakenin her halini deneyen biri olarak ben pardon bir tek ev halkının tepkisini bilmediğim için limonlu denemedim ama en kısa zamanda deneyip fikrimi sizlerle paylaşacağım evet tatlı işlerine başlamama ön ayak olan benim ilk göz ağrım chesecakelerdir gerçi insan hiç yemek bilmiyorken gidip te kurabiye falan yapar tavuk ğögsü yapar ben cheesecake:)
neyse böyle de garip bir insanım insanlar yerken şaşırsın istiyorum bunu sen mi yaptın hazır mı desinler istiyorum bayılıyorum ben bayılıyorum buna:))
tabi yapmacık da olmasın zaten ben tadını ve beğenmediğim yemeği misafirlerime sunmuyoru atıyorum dolaba kalıyor ertesi gün biz eşimle yiyoruz çok şükür ilk denemelerimden sonra bu tarz olaylar başımıza gelmedi gerçi ben şimdi gelmedi dedim ya kesin gelir ne çekiyorsam dilimden çekiyorum ben ay yine atlıyorum satırları taker taker hani bizim cheesecake diyenleri duyar gibiyim işte ben hep böyleyim konudan konuya atlamakta üsteme yoktur neyse o zaman daha da dallanıp budaklanmadan yazayayım cheesecake tabanımızın malzemelerini..

MALZEMELER
2 pakete yakın eti burçak
4 yumurta
50gr margarin(tereyağı)
200ml krema
2 yemek kasığı toz seker
250 gr labne

UZERI ICIN
dr oetker çilekli jel
yazdan kalma buzluktaki çilekler:)

Bisküvileri robotto incecik olana kadar çekiniz küçük bir tavada margarine eritiniz bisküvileri bir kaba alınız eriyen yağı üzerine döküp elinizle birbirine yapıştırınız cheesecake yapacağınız kelepçelı kalıbınızın altına iyice oturacak şekilde elinizle yerleştirip düz bir zemin oluşturunuz (22 cm kelepçeli kalıp)buzdolabına atıp yaklaşık olarak buzlukta 40 dakika kadar bekletiniz.
Yumurtaların sarılarını bir kaba alıp beyazlarını  mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpınız ayrı bir kapta bekletiniz.(4-5 dakika sürecektir) Rondoya yumurta sarılarıyla toz şekeri ilave edip karıştırınız üzerine labne peyniri ekleyip pürüzsüz bir kıvam Alana kadar karıştırıp kremayı ilave ediniz ardından karışımı yumurta aklarının olduğu kaba yavaşça bir tahta kaşık yardımıyla dökünüz birbirine karışması ve köpük oluşmaması için yavaş bir şekilde karıştırmaya devam ediniz(köpük chesecakenizin kabarmasını engelleyecektir)
Buzdolabındaki tabanınızı çıkarıp karışımı yavaşça üzerine döküp önceden ısıttığınız 170 C  fırınınızda üzeri kızarana kadar(biraz da cıvıklık olacaktır)yaklaşık 40 dakika kadar pişiriniz.
fırından çıkarıp soğutunuz buzdolabına üzerine bir kapak kapatarak koyup en az 6 saat dinlendiriniz.
Sosu arkasındaki tarife gore yapınız soğuyunca dolaptaki cheesecake üzerine döküp tekrar soğumaya bırakınız servis yaparken de üzerine çileklerinizi dizip sevdiklerinize afiyetle yediriniz.:)
Dilerseniz su çilek ve nişastayla da bu sosu yapabilirsiniz.


FIRINDA HAMSİ

Benim nedense balık deyince aklıma ilk hamsi gelir ne bileyim büyük balıkları da çok severim ama  hamsi nasıl karadenizin incisiyse benim de gönlümün birincisi ama ben balıkta çok kriter arıyorum bunun en büyük sebebi de annem olsa gerek çünkü benim fedakar anneciğim biz yorulmayalım diye balıkların kılçıklarını ayıklar iki balığı birbirine yapıştırıp öylece tavada pişirirdi ama ne güzel olurdu ya tek atımlık çıtır lokumlar oluyordu ama şimdi nerede üşengeç kızında o maharetler:) balıkçıya ayıklat at tavaya pişir:)
tek kötü yanı bütün evin balık kokması, bende diğer büyük balıkları nasıl fırında yapıyorsak hamsiyi de yapabiliriz diye düşündüm hemen ayıklamış balıkları aldım güzelce yıkadım süzgeçte beklettim 
yuvarlak bir borcamı hafifçe yağladım balıkları biraz tuzlayıp una buladım ve kılçıkları aşağıya gelecek şekilde bütün borcama dizdim üzerine hafif yağ sürdüm çıkardıktan sonra limon dilimlerini üzerine koyup servis yaptım afiyetle yedik hem de ne ev koktu ne yağ lekeleri oluştu işin en güzel yanı da tavadaki ızgara hamsi lezzetini yakalamış olmak mutlaka deneyin hem az yağlı hem sağlıklı..
Fırınınızı 180C ayarlayıp  ızgara konumuna getirip üzeri kızarana kadar  pişiriniz.yaklaşık  15-20 dakika yeterli olacaktır.