28 Aralık 2013 Cumartesi

ÇAKMA BOŞNAK BÖREĞİ

Evet başlığım biraz tuhaf oldu ama napayım geçenler de denediğim el açması Boşnak böreğim olmayınca ben de hazır yufkayla yapmaya karar verdim anladım ki hamur açmak daha benim harcım değil bir de tarifini aldığım sitenin de azizliğine uğradım altında ki yorumlara bakmadan hemen alıp denersen sonuç böyle olur tabi neyse ufak ta bir gönderme yaptıktan sonra gelelim bizim klasik tarifimize hemen hemen herkesin bildiği ama benim de yazmaktan hala çekinmediğim bir tarif yine konuları dağıttım dağıttım toparlayamıyorum :)
Sabah mahmurluğu olsa gerek bu bende ki neyse o zaman geçelim tarifimize...


MALZEMELER

3 ADET YUFKA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
60-70 GR TEREYAĞI
YARIM KALIP PEYNİR
1YUMURTA SARISI
ÇÖREKOTU,SUSAM

YUFKALARI ORTADAN İKİYE BÖLÜNÜZ.(Dilerseniz tek yufkayla da yapabilirsiniz ben daha ince olması için ikiye bölerek yaptım) PEYNİRİ EZİNİZ İÇİNE MAYDONOZ DA KOYABİLİRSİNİZ BEN SADE PEYNİRLE YAPTIM TEREYAĞINI ERİTİNİZ BİR KASEDE TEREYAĞI, SIVI YAĞ VE SÜTÜ KARIŞTIRIP AÇTIĞINIZ YUFKANIN HER TARAFINA GELECEK ŞEKİLDE FIRÇA YARDIMIYLA SÜRÜNÜZ. ARDINDAN YUFKANIN EN UZUN TARAFINA PEYNİRLERİ SERPİŞTİRİP ELİNİZLE İNCE BİR ŞEKİLDE RULO YAPINIZ VE BORCAMA YUVARLAK OLACAK ŞEKİLDE DOLAYINIZ.SIRASIYLA BU İŞLEMİ YUFKALAR BİTENE KADAR YAPINIZ. SON OLARAK KALAN SÜTLÜ YAĞ KARIŞIMINI YUFKALARIN ÜZERİNE SÜRÜP YUMURTA SARISINI DA SÜRDÜKTEN SONRA ÇÖREKOTU VE SUSAMI DA SERPİP ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 175C FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR YAKLAŞIK 25-30 DK PİŞİRİNİZ.
                                                                                              AFİYET OLSUN