12 Ocak 2014 Pazar

SÜNGER BOB KEK ( başka bir isim yakışmazdı doğrusu)

Herkese kocaman günaydınlar...


Bugun tarifelerimde dolaşırken farkettim ki tam tamına bir haftadır kek tarifi paylaşmıyorum:) bu benim gibi bir kek canavarı için çok acı bir durum olsa gerek şaka bir yana haftasonu annem kahvaltıya çağırmıştı eşim de çalıştığı için tek gitmek zorunda kaldım bizim beyfendiyi Sabah işe yollayınca benim de haliyle uykum kaçtı bari kek yapayım hem anneme götürürüm hem de evde atıştırmalık birşeyler olsun diye zaten biz bunları atıştıra atıştıra yakında kapılardan sığmayacağız ya neyse girdim mutfağa akşamdan sütü ve yumurtayı çıkarmıştım Sabah ne olur ne olmaz diye huyumu biliyorum ya tedbirimi aldım.


Malzemeler
3 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Vanilin
2 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Bardağı Çekilmiş Fındık
3 Yemek Kaşığı Kakao
3 Yemek Kaşığ Damla Çikolata
1,5 Su Bardağı Un
Pasta Süsleri


Yumurta ve tozşekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.(şeker iyice eriyene kadar) Sıvı yağı,  sütü ve yoğurdu da ilave edip 30-40 saniye kadar daha çırpınız. Unu eleyerek bir bardağını dökünüz karıştırınız kıvamına bakınız eğer yeterliyse yarım bardağı kullanmanıza gerek yok boza kıvamına gelmesi gerekiyor ben bir buçuk bardak kullandım kabartma tozu ve vanilini de eleyip karıştırınız.Kakaoyu mutlaka elemeniz gerekir(üşengeçlik yapmayınız.) kakaoyu da karıştırdıktan sonra çekilmiş fındığı dilerseniz de damla çikolatayı girip bir spatula yardımıyla karıştırıp muffin kalıplarına döküp önceden ısıttığınız 175C fırında yaklaşık olarak kontrollü bir şekilde 17-18 dk pişiriniz.
Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediniz. Servis yaparken de üzerine küçük pasta süslerinden koyabilirsiniz.