15 Ocak 2014 Çarşamba

ZEYTİNLİ POGAÇA

HERKESE KOCAMAN BİR GÜNAYDIN DA BENDEN GELSİN.. ŞİMDİ SİZE ÇOK GÜZEL BİR TARİF VERECEĞİM GERÇEKTEN DE PASTANE POĞAÇALARINI ARATMAYACAK KADAR GÜZEL VE LEZZETLİ BİR TARİF EN KISA ZAMANDA DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM PAZAR KAHVALTISINI SICACIK BİR ŞEKİLDE YAPTIĞINIZ DA EMİNİM BÜTÜN İLTİFATLARI FAZLASIYLA TOPLAYACAKSINIZ BENDEN SİZE SÖYLEMESİ..:)

MALZEMELER
1 BARDAK ILIK SU
1 BARDAK ILIK SÜT
1 BARDAK SIVI YAĞ
5 BARDAK UN
20 GR YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZŞEKER

ILIK SUYUN İÇİNDE MAYAYI ERİTİNİZ.
ARDINDAN ÜZERİNE SIVI YAĞ, SÜT,ŞEKER VE TUZU EKLEYİP KARIŞTIRINIZ.
KARIŞIMA YAVAŞ BİR ŞEKİLDE UNU EKLEMEYE BAŞLAYINIZ UNU ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR KOYUNUZ.
HAMUR ELİNİZE YAPIŞMADIĞINDA UNUNUZ YETERLİ GELMİŞ DEMEKTİR VE YOĞURMAYA DEVAM EDİNİZ HAMURUNUZU 30 DK ÜZERİ KAPALI BİR ŞEKİLDE DİNLENDİRİNİZ.
DİNLENEN HAMURUNUZU YOĞURUP AVUÇ İÇİ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPARIP İÇİNE ZEYTİN EZMESİ KOYUP YUVARLAYINIZ.
YAKLAŞIK 30 ADET ÇIKMAKTADIR ÇOK BÜYÜK YAPMAYINIZ ZATEN MAYALI OLDUĞU İÇİN KENDİSİ KABARACAKTIR.ÜZERİNE BİR YUMURTA SARISINI ÇIRPIP SÜRÜNÜZ VE ÇÖREKOTU KOYUNUZ SON OLARAK DA BİR ÇATAL YARDIMIYLA ÇİZİK ATINIZ ŞEKİL AÇISINDAN GÜZEL DURUYOR.
HAMURU DİLERSENİZ BUZLUKTA 4-5 AY KADAR BEKLETEBİLİRSİNİZ.
PİŞİRİP SOĞUTTUKTAN SONRA DA BUZLUKTA SAKLAYABİLİRSİNİZ.
180 C ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 30 DK ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİNİZ.