20 Nisan 2014 Pazar

ZEYTiN EZMELi BöREK

Dün akşam eşim arkadaşlarıyla  dışarı çıkacağı için evde yalnızdım nedense eşim evde yokken ayaklarımı uzatıp yatmak yerine kendime iş çıkarmaya bayılıyorum halbuki akşam yemeğimiz de var ama aklıma dolapta bekleyen iki yufkadan ne yapabilirim fikri gelip duruyor ben televizyona daldıkça sürekli aklımda hadi kalk munise bu böyle olmaz gir mutfağa yap hem Sabah için işe götürecek bir şeyler olur fena mı diyorum nasıl da gaz veririm kendime sormayın gitsin:)
Neyse mutfağa girdim ama evde süt kalmamış çok az yoğurt var hım ne yapabilirim diye düşündüm baktım peynir de bitmiş sanki benim için kendine iş çıkarma da otur dercesine ama yok markete bakıyorum camdan açıksa bir koşu gidip alacağım ama kapanmış neyse ya olsun diyorum belki güzel olur umuduyla ayarlıyorum fırını ısınsın diye çıkarıyorum tezgahıma malzemeleri..
Gerçekten de insanın yeni tarifler denemesi gerekiyor bunu anlıyorum börekçiler deki börekleri gibi içinde bir doygunluk hissi oluşuyor böreğin zeytin ezmesinin de verdiği haz ayrı bir köşe de yatıyor siz en iyisi mi benden dinlemeyin hemen tarifini vereyim uygulayıp test edin sonra da bana yorumlarınızı bildirin ne dersiniz..
MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
zeytin ezmesi
1 yumurta sarısı(üzeri için)

Büyük kare borcamın her tarafını yağlayın yufkaların üzerine yoğurtlu-yağlı karışımdan her tarafını ıslatacak şekilde fırça yardımıyla sürünüz.
Yufkaları ben rulo şekilde sardığım ve kalın olmasını istemediğim için ikiye böldüm yufkanın en uzun uç kısmına zeytin ezmesini sürdüm ve yavaşça sarmaya başladım rulo yaptıktan sonra borcama yerleştirdim sırasıyla borcam dolana kadar bu işlemi uyguladım iki yufka büyük kare borcamı tamamen doldurdu kalan yoğurtlu-yağlı karışıma biraz daha yağ ekleyerek yufkaların üzerine sürdüm daha sonra da akını kullandığımız yumurtanın sarısını çırpıp böreğimizin kızarması için her tarafına bolca sürdüm. Siz  dilerseniz üzerine  çörek otu,susam,haşhaş serpebilirsiniz.
180C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. benim fırınımda yaklaşık olarak 35 dakika sürdü.
Fırından çıkarır çıkarmaz kurumasın ve yumuşacık olsun istiyorsanız üzerine bir bez örtüp hafif su serpebilirsiniz.