14 Ocak 2014 Salı

FETTUCİNİ MAKARNA

Eskiden hep özenirdim dışarıda makarna yiyen insanları görmeye çünkü makarna bana hep ev yemeğiymiş gibi gelirdi sanki dışarda yense insanın karnı doymazmış mı bende ki nasıl bir açlıksa artık:)
Neyse geçenlerde bir arkadaşımla dışarıda buluştum o hemen kendine fettucini söyledi bende ya başka bir şey yesene makarna neticede evde de yersin falan diye söylenirken aklıma hemen evde yapmak geldi ne de olsa kremalı mantarlı makarna yapmış biri olarak ne kadar fark olabilirdi ki diyerek girdim mutfağa..



MALZEMELER

2  ADET TAVUK GÖGSÜ
200 ML KREMA
400 GR MANTAR
1 TATLI KAŞIĞI NANE
50 GR TEREYAĞI



MAKARNAYI TARİFİNE GÖRE HAŞLAYINIZ. BAŞKA BİR TENCERE DE TAVUK GÖGSÜNÜ HAŞLAYINIZ.MANTARLARI YIKAYIP ŞAPKALARINDAN AYIRARAK TEMİZLEYİNİZ.BİR TAVADA MANTARLARI PİŞİRİNİZ ÜZERİNE LİMON SIKINIZ(KARARMASINI ENGELLER) PİŞEN TAVUK GÖGSÜNÜ TENCEREDEN ALIP KÜP KÜP DOĞRAYINIZ VE MANTARLARIN OLDUĞU TAVAYA KOYUP KIZARANA KADAR PİŞİRİNİZ. KREMAYI DA DÖKÜP 1-2 DK PİŞİRDİKTEN SONRA ÜZERİNE NANEYİ VE TUZUNU EKLEYİP HAFİFÇE ÇEVİRİP DİLERSENİZ TABAĞINIZDA DİLERSENİZ DE TENCEREYE KARIŞTIRARAK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.