28 Ekim 2013 Pazartesi

TAVUK SUYU ÇORBASI

Kışın hasta olduğumuzda ilaç gibi gelir bu çorba bize ama tarifi herkese göre değişir bende yıllardır annemin yaptığı şekilde yapıyorum hastalıklara karşı bire bir hastalıkların hayatımızdan uzak durması dileğiyle..

MALZEMELER

3 Tavuk gögsü
1 lt Su
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 tatlı kaşığına yakın Tuz

Suyu tavuklarla beraber tencereye atınız. Kaynadıktan sonra 15 dk daha tavuklar pişene kadar haşlayın.
Tencereden tavukları çıkarıp suyunu ince bir süzgeçten süzerek bir tencereye alınız. İçine Tel Şehriyeyi de ilave edip damak tadınıza göre tuzunu ilave edip şehriyelerin içine tavuk parçalarını da didikleyip attıktan sonra şehriyelerin pişmesini bekleyip servis yapabilirsiniz isteğe bağlı olarak karabiber koyabilirsiniz 

                                                                                             AFİYET OLSUN



ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER

1 Çay Bardağı Arpa Şehriye
1 Yemek Kaşığı Salça
4-5 Su Bardağı Sıcak  Su
İsteğe göre Yağ

Tencereye margarini koyup salçayı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından sıcak suyu ekleyip arpa şehriyeyi de ilave edip kaynadıktan sonra altını kısıp şehriyeler pişene kadar bekleyip servis yapıyoruz.. Limon servis önerisidir..

                                                                                                         AFİYET OLSUN




TÜRK KAHVESİ


Aslına bakarsanız türk kahvesi tarifi vermek bir çok insana komik gelebilir ama her yapılan türk kahvesi değildir. Türk kahvesini yapmak biraz dikkat ister  kahvenizin kaliteli olması gerekir kahveyi bol kullanmanız ve kısık ateşte yapmanız gerekir

1,5 tatlı kaşığı türk kahvesi ( Mehmet efendi)
1 tane küp şeker(balküpü)
1 fincan su

Kısık ateşte kahveyi eritene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra köpüğünü alıp bir taşım daha kaynatıp fincana yavaşça dökünüz
                                            
                                                                                                          AFİYET OLSUN

AVAKADO EZMESİ



Avakado almadan bu yazımı mutlaka okumalısınız.
Geçenler de eşimle markete gittiğimiz de avakadonun tadını merak ettim dedi iki tane aldık.
Eve geldik bir tanesini hemen kesip tadına baktık çok acıydı çekirdeğini çıkardık olgunlaşmamıştı yani işin özeti çöpe attık:)
Gelelim ikinci avakadoya onu bir hafta beklettikten kabuklarını soyup rondodo çekip bir kaseye dökünüz içine yarım limon suyu kırmızı toz biber ilave edip iyice karıştırınız
ve servis tabağına alın ve tadına bakmayın:)) Sadece denememeniz için bu tarifi veriyorum gerçi damak tadına göre değişir ama biz pek beğenmedik takdir size kalmış..






KAĞIT KEBABI

MALZEMELER


MALZEMELER

500 gr dana eti (kuşbaşı)
2 tane patates
2 tane havuç
1 su bardağı bezelye
8-10 adet arası arpacık soğan ( yoksa 1 tane orta boy soğan)
1 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığına yakın tuz
Karabiber

Tencereye önce yağı koyup soğanları kavurup üzerine etleri koyup etleri biraz kavuralım etlerin yumuşaması için kısık ateşte en az 10 dk pişirelim.
ardından patatesi, havucu küp küp doğrayıp  tencereye ilave edelim.
havuçlar ve patatesler biraz yumuşadıktan sonra bezelyeleri ilave edip üzerine çıkacak kadar sıcak salçalı suyu ilave edip kısık ateşte 40-45 dk (sebzeler ve etler yumuşayana kadar )pişirelim

Kağıtları ister kişi sayısına göre kare şekilde kesip isterseniz de bir borcama kağıdı açıp içerisine kebabı dökebilirsiniz fırında 20-25 dk 150 C de fırında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz hem pratik hem de sunumu şık olan misafirlerinize karşı sizi mahcup etmeyecek bir yemektir.


                                                                                             AFİYET OLSUN

TEL ŞEHRİYE PİLAVI

 MALZEMELER

2 Bardak baldo pirinç
2 Bardak sıcak su
İsteğe bağlı tavuk suyu ya da et suyu
50 gr tereyağı veya margarin
İsteğe bağlı yarım çay bardağı şehriye

Tencereye yağı koyduktan sonra pirinçleri iyice yıkayıp nişastasını akıttıktan sonra tencerenin içine koyup iyice kavurun yaklaşık 2-4 dk arasında ocağın harına göre değişir.
Pirinçler birbirinden ayrıldığında üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını da kapatınız.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pilav suyunu çekip (göz göz olunca) içine biraz sıvı yağ ekleyip (sıvı yağ pilavın yapışmasını engeller) suyunu çekince de hafifçe tahta kaşıkla karıştırıp altını kapatıp ister havlu kağıt koyarak isterseniz de ocak üzerinde servis yapmak için dinlendirebilirsiniz.

                                                                                                       AFİYET OLSUN