30 Aralık 2013 Pazartesi

HAVUÇ SALATASI

IMM NASIL DA CANIM ÇEKTİ HEM HAFİF HEM ÇOK LEZİZ.. GEÇENLER DE BİR SONRAKİ GÜNÜN YEMEĞİNİ YAPARKEN DOLAPTAN HAVUÇ ÇIKARMIŞTIM BİRDEN AKLIMA CANIM ANNECİĞİMİN HAVUÇLU SALATASI GELDİ EE GÜNÜN MENÜSÜNDE DE IZGARA ET OLUNCA YANINA ÇOK YAKIŞIR DİYE DÜŞÜNDÜM EŞİMLE İKİMİZ OLACAĞIMIZ İÇİN DE FAZLA YAPMAYAYIM ZİYAN OLMASIN DEDİM VE İKİ KİŞİLİK YAPTIM SİZ DİLERSENİZ ORANLARI ÇOĞALTABİLİRSİNİZ ASLINDA BİZE TAM YETTİ HATTA EŞİM BİRAZ DAHA OLSA YENİRDİ DİYE SÖYLENDİ AMA ARTIK BİR DAHA Kİ SEFERE DEDİK:) ET YEMEKLERİNİN YANINDA OLDUKÇA ŞIK DURUYOR HEM DE ETİN TADINI DESTEKLİYOR GİBİ GELİYOR BANA HEM YAPIMI KOLAY HEM DE BESLEYİCİ.. MİSAFİRİNİZİN GELECEĞİ AKŞAMLAR DA OLDUKÇA KOLAYLIKLA YAPIP SOFRANIZI ZENGİNLEŞTİREBİLİRSİNİZ.

  MALZEMELER

4-5 ADET HAVUÇ
3 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
7 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 DİŞ SARMISAK
1 BARDAK SU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  CEVİZ
HAVUÇLARI RENDENİN GENİŞ TARAFIYLA RENDELEYİNİZ.TENCEREYE BİR BARDAK SU KOYUP RENDELEDİĞİNİZ HAVUÇLARI İÇERİSİNE ATINIZ HAŞLANANA KADAR ORTA ATEŞTE PİŞİRİNİZ.YAKLAŞIK OLARAK 10 DK HAŞLANACAKTIR EMİN OLMAK İÇİN İÇLERİNDE BİR TANESİNİ ALIP YUMUŞAMIŞ MI DİYE TADINA BAKABİLİR YA DA ÇATALLA KONTROL EDEBİLİRSİNİZ. HAVUÇLARI OCAKTAN ALIP BİR SÜZGEÇE SÜZÜNÜZ VE HAFİFÇE SOĞUK SUYUN ALTINA TUTUNUZ( BİRBİRİNE YAPIŞMASINI ENGELLEYECEKTİR) BİR KENAR DA SOĞUMASI İÇİN BEKLETİNİZ. SOĞUDUKTAN SONRA İKİ DİŞ SARMISAĞI TUZLA HAVANDA DÖVÜNÜZ BİR KASEYE YOĞURDU VE MAYONEZİ KOYUP SARMISAKLARI EKLEYİNİZ HAVUÇLARI DA İLAVE EDİP KARIŞTIRINIZ DİLERSENİZ MİKTARLARLA OYNAYABİLİRSİNİZ.BEN CEVİZİ ÜZERİNE SUNUM YAPMAK İÇİN KOYDUM SİZ DAMAK TADINIZA GÖRE CEVİZLERİ KÜÇÜLTÜP KARIŞTIRARAK DA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.