26 Aralık 2013 Perşembe

KEDİ DİLİ MEYVELİ MUHALLEBİ

İsmi ne kadar da uzun oldu aslında biraz daha uzatabilirdim ama kısa keseyim dedim geçenler de kileri karıştırırken farkettim ki aylardır orda yarım bir şekilde kedi dili bisküvi duruyor ne yapsam diye düşünürken hemen dolaptan yağ ve süt çıkardım biraz da un derken anladım ki güzel bir tarif çıkacak hem aldım kalemi kağıdı elime bir yandan yapmaya bir yandan da yazmaya başladım buzluktaki çilekleri çıkarıp bir tane de muz doğradım sonra da geçtim ocağın başına..

MALZEMELER

MUHALLEBİSİ İÇİN;
50 GR MARGARİN
1 SU BARDAĞINA YAKIN TOZŞEKER
YARIM SU BARDAĞI UN
600 GR SÜT

TABANI İÇİN;
12 ADET KEDİ DİLİ

SÜSLEMEK İÇİN;
8-9 DİLİM ÇİLEK
1 ADET MUZ

ÜZERİ İÇİN;
DR OETKER ÇİKOLATA SOSU
2 SU BARDAĞI SÜT

YAĞI TENCEREYE KOYUP ERİTİNİZ.İÇİNE UNU KOYUP KAVURUNUZ UNUN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURMAK YETERLİ OLACAKTIR.ÜZERİNE SÜTÜ DÖKÜP ŞEKERİNİ DE EKLEYİP ÇIRPICI YARDIMIYLA KIVAMI KOYULAŞIP FOKURDAYANA(KAYNAYANA) KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ BU AŞAMADA KARIŞTIRMAYI HİÇ BIRAKMAMANIZ GEREKİYOR YOKSA MUHALLEBİNİZ TOPAK TOPAK OLUR VE DİBİ TUTAR.
MUHALLEBİNİZ KAYNADIKTAN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATIP SOĞUMAYA BIRAKINIZ.SOĞUDUKTAN SONRA MUHALLEBİNİN BİR KISMINI KÜÇÜK KARE BORCAMA DÖKÜNÜZ.ÜZERİNE KEDİ DİLLERİNİ HAFİF SÜTLE ISLATIP DİZİNİZ.
MUHALLEBİYİ KEDİ DİLLERİNİN ÜZERİNE DÖKÜP DİLİMLEDİĞİNİZ MEYVELERİ ÜZERİNE YERLEŞTİRİNİZ.VE BUZDOLABINA KOYUP SOĞUTUNUZ.
AYRI BİR TENCERE DE SÜTÜ VE ÇİKOLATA SOSUNU KOYUP SOSU ARKASINDAKİ TARİFE GÖRE YAPINIZ.VE DOLAPTAN ÇIKARDIĞINIZ TATLININ ÜZERİNE DÖKÜP BUZDOLABINDA SOĞUTUNUZ.