10 Nisan 2014 Perşembe

FINDIKLI KURABİYE

Yine hafta sonu klasiği olarak mutfaktayım bugün kahvaltıya annemle erkek kardeşim gelecekler bende erkenden uyandım ve girdim mutfağa kardeşim kurabiyeleri çok sevdiği için ona fındıklı kurabiye yapmak geldi aklıma açtım annemin bana verdiği kurabiyeler defterini başladım yapmaya kurabiye yapmanın en güzel yanı da bütün evin mis gibi kokması sabah sabah öyle güzel geldi ki bana sizlere de tavsiye ederim sevdiklerinizle doya doya yiyebilmeniz dileğiyle..
MALZEMELER
1 paket sana hamur işi margarin(oda sıcaklığında)
2 su bardağı pudra şekeri(yoksa toz şeker)
4 su bardağı un(ele yapışmayacak hamur)
1 yumurta sarısı hamura(akı üzeri için)
1 çay bardağı süt(ılık)
ÜZERİ İÇİN;
1 yumurta akı
İri dövülmüş fındık

Margarini ve pudra şekerini çırpınız krema kıvamına gelince yumurtanın sarısını ve sütü içine koyup yoğurun ardından unu ilave edin ve ele yapışmayacak bir hamur haline gelene kadar un ilavesi yaparak yoğurmaya devam ediniz.
Hamurun üzerini kapatarak buzdolabında 30 dk dinlendirin.
Fırınınızı 175C ayarlayıp önceden ısıtınız.
Buzdolabından hamurunuzu çıkarıp elinizle dilediğin şekli verip önce yumurta akına ardından da fındığa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizip fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişiriniz.