2 Ocak 2014 Perşembe

PİRZOLA

Pirzolaya hayır diyebilen bir insan yoktur heralde vejeteryanlar hariç..
cidden ben tam bir etçiyim diyebilrim allahtan eşim de benim gibi olduğu için hafta içlerinde mutlaka soframız da et olur.
Tabi et de olmazsa olmazlar olmalı ki güzel olsun yumuşacık olucak içi iyi pişecek kurumayacak baharatı kıvamında olacak gibi:)
yine üşengeçliğimin olduğu günlerden birinde hemen buzluktaki pirzolaları çıkardım peteğin üzerine koydum çözülsün diye o sıra da güzl bir havuç salatası ve pilav yapayım dedim
Mutlaka etin yanında bir sebze olması gerekiyor diye düşünenlerdenim hem etin tadını daha iyi almamızı sağlıyor hem de ızgaranın zararlarını yok ediyor.

MALZEMELER

6 ADET PİRZOLA
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
60 GR TEREYAĞI

TEREYAĞINI DÖKÜM TAVADA ERİTİNİZ. PİRZOLALARI TAVAYA KOYUNUZ ÜZERİ KIZARINCA TERSİNİ ÇEVİRİNİZ 4-5 DK PİŞİRİNİZ AVUCUNUZUN İÇİNE BAHARATLARI DÖKÜP KARIŞTIRINIZ VE PİRZOLALARIN ÜZERİNE SERPİP HAFİFÇE TERS DÜZ BİR ŞEKİLDE ÇEVİRİNİZ VE TABAKLARA SERVİS YAPINIZ.
                                                                  AFİYET OLSUN

IZGARA HAMSİ

Öncelikle herkese iyi seneler diliyorum. Malum yılbaşı sonrası insanın ne birşey paylaşmaya ne de bilgisayar başına oturmaya hali kalıyor ben de facebookta gezinirken kuzenimin eşi sevgili kader ablacığım çok güzel hamsi tava yapmış ee ben dururmuyum hemen bunu blogumda paylaşmak istiyorum dedim oda hemen tarifini Verdi gerçekten de insan fotoğrafa baktıkça ah olsa da yesek diyor benim için balık vazgeçilmezlerdendir tek dezavantajı bütün evi kokutması ama yine de değer öyle degil mi
Balık yaparken bir cezvenin içine bloca sirke dökünüz sirkeniz yoksa balıkları kızartacağınız tavaya yağını koyduktan sonra limon sıkınız bu da kokuyu azaltmayı sağlayacaktır.
Diğer bir yöntemse balık kızartma işlemi sırasında ocakta bir cezvenin içinde limon,defne yaprağı ve tarçın kaynatabilirsiniz bunlar da keskin kokular olduğu için balık kokusunu en aza indirgeyecektir.

MALZEMELER
1 KG HAMSİ(alırken temizletiniz)
1 SU BARDAĞI UN
1-2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

HAMSİLERİ TEMİZLEYİP İYİCE UNLADIKTAN  OCAKTAKI TAVAMIZA YAĞI KOYUP  KIZDIRIYORUZ DAHA SONRA  GİBİ KUYRUKLARI ORTAYA GELECEK ŞEKİLDE TAVAMIZA DİZİYORUZ.ÜSTLERİ KIZARTIKTAN SONRA TERS ÇEVİRMEDEN ÖNCE YAĞINI SÜZÜYORUZ VE TERS ÇEVİRİP DİĞER TARAFINI DA KIZARTIYORUZ.
SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE LİMON SIKINIZ.