10 Kasım 2013 Pazar

GÖZ YUMURTA

Hafta sonları sevmemin en büyük nedeni de iş olmaması ve sabahları uzun uzadıya kahvaltı yapabilmek herkes kahvaltı da yumurta sevmeyebilir ama ben bayılırım özellikle de göz yumurtaya bayılırım hele ki o gözler dağılmıyorsa ve üzeri iyice pişmiyorsa tadından yenmez:)
Göz yumurtayı özellikle kadıköyde ki murat muhallebicisi hakkıyla yapıyor tarif bire bir onlara ait..
Göz yumurtanın da tarifi mi olur demeyin oluyor işte :) bazı öğrenci arkadaşlarım istiyorlar
                              Güzel keyifli uzun kahvaltılar dilerim

2 Yumurta
Tereyağı 20 gr( ufak bir parça kesiniz)
Tuz

Tavaya tereyağını koyup biraz kızdırınız eğer ki yağın kararmasını istemiyorsanız yumurtaları hemen kırınız ya da kısık ateşte yapınız tuzunu atınız
Ve tavanızın üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte pişirniz dikkatli bir şekilde( şahsen ben yumurtanın akının pişmemiş haline tahammül edemiyorum kapak buharla onu pişiriyor veya başka bir yöntem olarak da tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırarak engelleyebilirsiniz son olarak ocağın altını kapattıktan sonra tavadaki yağdan göz yumurtaların üzerine gezdiriyorum ( sıcak olmasını sağlıyor)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim