29 Ekim 2013 Salı

MANTI( ANNE ELİ)

 Ben çalıştığım ve zamanım olmadığı için anneme hazırlattığım mantılardan küçük buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta muhafaza ediyorum sonrasında çok pratik oluyor.
Annem yaptığı  için yapım aşamasını çekemedim sadece kendi pişirdiğim kısmın fotoğraflarını ekleyeceğim yalnız tarifi alabildim.

 MALZEMELER
4 su bardagi un
1 yumurta
1 su bardagi su
1.5 tatli kaşık
400-500 gr kıyma
1 adet orta boy kuru
Bir tutam maydanoz (istege bagli)
tuz, karabiber, kirmizi toz biber

ÜZERİ İÇİN;

Yoğurt
3 Diş Sarmısak

3-4 kaşık Tereyag
pul biber
nane

Unu kabın icine alın ortasını havuz gibi acip içine yumurtayı, tuzu ve suyun yarısını döküp yogurmaya başlayın  kalan suyuda yavas yavas ilave ederek yumuşak, ele yapismayan bir hamur elde edin.
Ustunu nemli bir bezle örtüp dinlendirin.
Bu esnada minik dogradiginiz sogan ve maydanozlarınızı, baharatlarla birlikte kıymanızı karıştırıp  icinizi hazırlayın.

(Pratik olması açısından; buzdolabı poşetine kıyma karışımını doldurup ucunu makas yardımıyla delik oluşturacak şekilde kesiniz.

Hamuru 3 eşit parçaya bölerek her bir bezeyi un yardımıyla açıp istediğiniz büyüklüğe geldiğinde uzunlamasına kesip ardından bir de yanlamasına kesip hazırladığımız karışımı istediğimiz büyüklükte sıkarak mantılara ister bohça ister üçgen şekil verip kaynattığınız sıcak suda haşlayın .(1-2 cm arası kalınlık yeterli olacaktır)

Yaklaşık olarak 10 dk haşlandıktan sonra yoğurt sosunu yapıp tereyeğını yakıp içine pul biber nane ilave edip servis yapabilirsiniz .






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim