7 Kasım 2013 Perşembe

PASTANE AÇMASI

Hep özenmişizdir pastanelerden aldığımız sıcacık içi yumuşacık olan açmalardan poğaçalardan yapmayı onlarca tarif denemişizdir ya içinde yağı fazla gelir ya katkı maddeleri işte size çok güzEl yumuşacık bir açma tarifi yazması benden yapması yemesi sizden..

MALZEMELER
1 paket maya
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
bir tutam tuz
Aldığı kadar un( 4-5 bardak)

Üzeri için; Bir yumurta sarısı, çörekotu

Unu havuz şeklinde açınız. Maya şeker ve yağla harman yapınız suyu, sütü ve tuzunu da ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurunuz.
45dk-1 saat (yani hamur iki katına çıkana kadar bir bez örtüp oda sıcaklığında mayalanması için bekleyiniz.
Sıvı yağla ellerimizi yağlayarak bezeyi elimizle şekil veriyoruz.( burgu şekli vermek için hamurdan ik, parça alıp uzunlamasına yapıp saç örer gibi örgü şeklinde düğüm atınız )
15 dk tepside bırakıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp önceden ısıttığımız 180C fırında üzeri kızarıncaya kadar bekliyoruz.

Dilerseniz içine zeytin, peynir, patates, kıyma gibi harçlar yapıp deneyebilirsiniz.
                                                                                                     AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim