24 Kasım 2013 Pazar

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

İRMİK TATLISININ  HİÇ BU KADAR HAFİF OLMASINI BEKLEMİYORDUM BİR ARKADAŞIMIN VERDİĞİ TARİFE GÖRE YAPTIM GERÇEKTEN DE HEM TAT OLARAK HAFİF HEM DE GÖRÜNÜMÜYLE İÇİMİZE ISITACAK CİNSTEN OLDU UMARIM SİZ DE BEĞENİRSİNİZ.

MALZEMELER

3 ÇAY BARDAĞI İRMİK
3 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 LT SÜT
1 PAKET VANİLİN
1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN

İRMİK, TOZŞEKER BR SÜTÜ TENCEREYE ALIP KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.
KAYNAYINCA VANİLİN VE MARGARİNİ İLAVE EDİNİZ OCAĞIN ALTINI KISIP  3 DK DAHA KARIŞITIRINIZ VE OCAKTAN ALINIZ SÜREKLİ KARIŞTIRARAK DİBİNİ TUTMASINI ENGELLEYİNİZ 
OCAKTAN İNDİRDİKTEN SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLEYİP KARIŞTIRINIZ
BORCAMA ALIP SERVİS YAPARKEN DE ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKEBİLİR VEYA MARKETLERDE SATILAN HAZIR SOSLARDAN YAPABİLİRSİNİZ

BEN KENTONUN AHUDUDU SOSUNU KULLANDIM DİLERSENİZ MEVSİM MEYVELERİNDEN DE YAPABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim