6 Kasım 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI FASÜLYE

 Zeytinyağlı Fasülye C vitamini, potasyum  ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Fakat yağı biraz fazla olduğundan yağını tüketmemek gerekir.

MALZEMELER

1 Kg Fasülye
2 Tane Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
4 Tane Domates
1 Çay Kaşığı Tozşeker
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Fasülyeleri ayıklayıp orta boy soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağı  da ekledikten sona soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp düdüklüye atıyoruz .Eğer şekerli seviyorsanız 1 çorba kaşığı sevmiyorsanız 1 çay kaşığı şeker koyabilirsiniz.
Fasülyeleri koyup karıştırınız. Fasülyelerin üzerine hafif çıkacak şekilde su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.
                                                                                           AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim