22 Ocak 2014 Çarşamba

BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI BUĞDAY
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1LT İÇME SUYU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY BARDAĞI KURU NANE
ÜZERİ İÇİN TEREYAĞI

BUĞDAYI 5 SU BARDAĞI SUYLA HAŞLAYINIZ YAKLAŞIK 20 DK SÜRECEKTİR. YUMUŞADIKTAN SONRASÜZGEÇE ALIP TENCEREYE KOYUNUZ VE ÜZERİNE SU EKLEYİP ÇORBA YAPIMINA GEÇİNİZ.
BEN GENELDE HAŞLAYIP BUZLUĞA ATIYORUM KULLACAĞIM ZAMAN BİR GECE ÖNCEDEN ÇIKARIYORUM ÇOK PRATİK OLUYOR.
HAŞLANMIŞ BUĞDAYLARI TENCEREYE ALINIZ İÇİNE 5 SU BARDAĞI SU EKLEYİNİZ.AYRI BİR KAPTA UNU, YOĞURDU,YUMURTAYI ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRIP TENCEREYE DÖKÜNÜZ.
ÇORBANIZ KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRINIZ.KAYNADIKTAN SONRA TUZUNU EKLEYİNİZ AYRI BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİP İÇİNE TAZE NANE DÖKÜP 1-2 DK KARIŞTIRINIZ ARDINDAN TENCEREDE ALTINI KAPATTIĞINIZ ÇORBANIZA EKLEYİP SERVİS YAPINIZ.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim