7 Aralık 2013 Cumartesi

FIRINDA ÇİNEKOP

KIŞIN MUTLAKA HAFTA DA BİR GÜN BALIK YEMEK GEREKİYOR ZATEN BANA KALSA BİR GÜN SEBZE BİR GÜN PROTEİN BİR GÜN OMEGA 3 BİR GÜN KARBONHİDRAT ŞEKLİNDE BİR HAFTAYI BİTİREBİLİRİM AMA NE YAZIK Kİ ÇALIŞINCA BUZLUĞA HAFTA SONU ATTIKLARIMLA BİR HAFTAYI GEÇİRİYORUM BU BLOG YAZMA FİKRİ DE BANA GÜÇ VERMİŞ DURUMDA AYY BUGÜN ÇOK YORGUN DİYORUM GEÇİŞTİRELİM SONRA BLOGA YENİ TARİFLER LAZIM DİYORUM GİRİYORUM MUTFAGA NEYSE GELELİM BALIK TARİFİMİMİZE BALIK YAPTIĞINIZ ZAMAN BAYANLAR EN ÇOK DERT YANDIĞI OLAY SONRASINDA BALIĞIN KOKUSUDUR AMA FIRINDA YAPINCA BIRAKIN EVİ MUTFAK DAHİ KOKMUYOR DENEMEYENLER VARSA KESİNLİKLE TAVSİYEMDİR BALIK YAPMAK ARTIK ZOR GELMEYECEK..

MALZEMELER
2 ADET ÇİNEKOP(KİŞİ SAYISINA GÖRE)
1 ADET LİMON
6-7 ADET DEFNE YAPRAĞI
1 ADET KURU SOĞAN
TANE KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

BALIKLARIN ÜZERİNİ ÇİZİNİZ( PİŞERKEN ÇATLAMASINI ENGELLİYOR) BİR KABTA BALIKLARI ZEYTİNYAĞIYLA HARMANLAYINIZ. SOĞANI YUVARLAK HALKA ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ LİMONLARI DİLİMLEYİP ÜZERİNE İLAVE EDİNİZ TUZ, KARABİBER VE DEFNE YAPRAKLARINI FIRIN TORBASINA YERLEŞTİRİP BALIKLARI DA KOYUP  FIRIN TORBASININ AĞZINI KAPATINIZ.ÜZERİNE HAVA ALMASI İÇİN KÜRDAN YARDIMIYLA DELİKLER AÇINIZ.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 180C FIRINDA 25-30 DK PİŞİRİNİZ.ÜZERİ KIZARINCA FIRINDAN ÇIKARINIZ. HAFTA İÇİ BİR GÜN YAPTIĞIM İÇİN PİŞENE KADAR Kİ HALİNİ ÇEKTİM AMA EŞİM İŞTEN GELİNCE BALIKLAR PİŞTİĞİNDE DİREK TABAKLARA ALDIK FOTOĞRAFLAMAYI UNUTTUK..
                                                                                              AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim