22 Aralık 2013 Pazar

YILDIZLI PİLAV

HAFTADA MUTLAKA BİR GÜN YAPTIĞIM İÇİN ARTIK FARKLI ŞEKİLLER ARAR OLDUK PİLAVLAR DA ÇEŞİT YARATMAK ADINA HER YAPIŞIM DA FARKLI YAPMAYA ÇALIŞIYORUM NE DE OLSA İNSANLAR DEĞİŞİKİĞİ SEVERLER MARKETLER DE KALPLİ YILDIZLI DESENLİ ŞEHRİYELER OLDUKÇA FAZLALAŞMAYA BAŞLADI BEN DE HER GİTTİĞİM DE MUTLAKA ALIYORUM EVDE ELİMİN ALTINDA OLMASI HOŞUMA GİDİYOR.
O ZAMAN MALZEMELERİMİZE GEÇELİM NORMAL ŞEHRİYELİ PİLAV GİBİ YAPILIYOR.
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI YILDIZ ŞEHRİYE(FİLİZ)
2 SU BARDAĞI SU
1 ADET TAVUK BULYON
60 GR TEREYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

PİRİNÇLERİ EN AZ 5 BARDAK SUYLA YIKAYINIZ. SÜZGEÇTE BEKLETİNİZ. TEREYAĞINI TAVANIZA ALIP ŞEHRİYELERİ RENKLERİ KAHVEYE DÖNENE KADAR KAVURUNUZ.
KAVURDUKTAN SONRA İÇİNE PİRİNÇLERİ DE KOYUP 2-3 DK PİRİÇLER BİRBİRİNDEN AYRILANA KADAR KAVURUNUZ.
2 BARDAK SICAK SUYU DÖKÜNÜZ. TAVUK BULYONU BİR KASE DE SICAK SUYLA ERİTEREK İÇİNE DÖKÜNÜZ. TUZUNU DA İLAVE EDİNİZ.
KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISIP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİNİZ.ALTINI KAPATMADAN ÖNCE TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRINIZ BİRBİRİNE YAPIŞMASINI ENGELLEYECEKTİR.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim