18 Kasım 2013 Pazartesi

TAVA BÖREĞİ

Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken hazır yufkadan yaptığı tava böreğini anlattı sahiden de çok pratikmiş tabi evlenmeden önce insanın böyle bilgilere pek ihtiyacı olmuyor ne de olsa anne senin yerine herşeyi düşünüyor ama iş başa düşünce hem pratik hem de lezzetli olması gerekiyor yaptıklarının bu yüzden de böyle tarifler duyunca bildiğiniz balıklama atlıyorum ertesi gün hemen yufkacımın yolunu tuttum adam artık beni tanıyor her hafta mütemadiyen ordayım:)
yufkalarımı aldım evin yolunu tuttum aklıma eşimin acaba biz ne zaman kıymalı bir börek yiyebileceğiz dediği gün geldi yılımızın dolmasını bekliyorum demiştim:) ne yapayım zor geliyor kıymayı buzluktan önceden çıkarmayı unutuyorum bir de soğuyunca sevmiyorum kıymalı yiyecekleri heralde ondan elim hiç gitmiyor neyse ki onun güzel hatrı için bu seferlik yaptım:)

MALZEMELER

3-4 Yufka
1 Top Kıyma
Sıvı Yağ(tavaya dökmek için)
1 Bardak Süt
1 Bardak Sıvı Yağ
1 Orta Boy Soğan

Tavaya biraz sıvı yağ koyup soğanları içine atarak kavurunuz. Ardından kıymayı ekleyiniz ve kavurmaya devam ediniz burda isterseniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz eğer baharat kullanmayacaksanız tuzunu ilave edip bir kenara alabilirsiniz
26 cm bir tavaya sıvı yağı koyunuz bir kenarda bir bardak sütle yağı karıştırınız yufkalardan birini tavaya genişçe açınız yağ-süt karışımından bir fırça yardımıyla her yerine sürünüz sonrasında harçtan alarak yufkanıza serpin bu işlemi yufkalar bitene kadar yapınız en sonunda tavadan sarkan yufkaları içeri doğru zarf şeklinde katlayarak böreğinizi pişiriniz üzeri kızarınca bir spatula yardımıyla ters çevirip tersini de pişiriniz
                                                                               AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim