17 Mart 2014 Pazartesi

FIRINDA ÇUPRA

Daha önceki balık postlarımda da belirtmiştim eşimle hafta bir gün balık yeme geleneğimiz şaşılacak gibi ama hala devam ediyor neden böyle dediğime anlam vermediyseniz hemen anlatayım çünkü biz gaza gelir atıp tutarız iki kere yapar devamını getirmeyiz böyle bir aileyiz işte:)
hem sağlıklı olsun deriz ama bazen de yapmaya çok üşeniriz anlayacağınız biraz değişiğiz.
Bari her seferinde farklı balık al da tatları hakkında fikirlerimiz olsun büyük balıkların en artı özelliği etlerinin lokum tadında yumuşacık olması balığa ekstra birşeyler yapmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum biraz soğan biraz limon defne yaprağı çok az zeytinyağı bana mükemmel tatmış gibi geliyor galiba biraz da yeniliklere kapalı olduğum için olabilir blog yazarı olmanın en güzel yanı da yayınları paylaşmak için denemek ve tatlarını onaylamak gerekli olması bu sayede bende sevmediğim önüme konduğunda kem küm ettiğim herşeyin tadına bakmak zorunda kalıyorum sonra da bunun tadı böylemiymiş diyorum bir de bakıyorum bir daha yapmışım yani aslında yemeklere çok da önyargılı olmamak gerekiyor mutlaka her yemeği yemenin bir yolu vardır ilk yediğinizde pes etmemeniz ona biraz şans vermeniz dileğiyle..

MALZEMELER
2 ADET ÇUPRA
4-5 ADET İNCE LİMON DİLİMLERİ
1 KURU SOĞAN İNCE DİLİMLENMİŞ(ARPACIK SOĞAN DA OLABİLİR)
1-2 DİŞ SARMISAK
4-5 ADET DEFNE YAPRAĞI 
ZEYTİNYAĞI
TEMİZLENMİŞ BALIKLARINIZI YIKAYINIZ FIRIN TEPSİNİZE YAĞLI KAĞIT SERİP BALIKLARI HAVLU KAĞITLA KURULAYIP ÜZERLERİNE ZEYTİNYAĞI SÜRÜNÜZ MALZEMELERİ DE ÜZERİNE GELİŞİGÜZEL DİZİP FIRINA VERİNİZ.FIRININIZI IZGARA KONUMUNA GETİRİNİZ.
BALIKLARINÜZERİ KIZARINCA ÇIKARIP TERS ÇEVİREBİLİRSİNİZ DİLERSENİZ DE ALT ÜST KONUMUNA GETİRİP HEM ALTINI HEM ÜZERİNİ KIZARTABİLİRSİNİZ.
YAKLAŞIK 18-20 DAKİKA ARASINDA BALIKLARINIZ YEMEYE HAZIR HALE GELECEKTİR.
IZGARA KONUMUNDA 180-200C DE 18-20 DAKİKA PİŞİREBİLİRSİNİZ.
BOL LİMONLU ROKALI BİR SALATAYLA TADINA DOYAMAYACAKSINIZ.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim