28 Ekim 2013 Pazartesi

TEL ŞEHRİYE PİLAVI

 MALZEMELER

2 Bardak baldo pirinç
2 Bardak sıcak su
İsteğe bağlı tavuk suyu ya da et suyu
50 gr tereyağı veya margarin
İsteğe bağlı yarım çay bardağı şehriye

Tencereye yağı koyduktan sonra pirinçleri iyice yıkayıp nişastasını akıttıktan sonra tencerenin içine koyup iyice kavurun yaklaşık 2-4 dk arasında ocağın harına göre değişir.
Pirinçler birbirinden ayrıldığında üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını da kapatınız.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pilav suyunu çekip (göz göz olunca) içine biraz sıvı yağ ekleyip (sıvı yağ pilavın yapışmasını engeller) suyunu çekince de hafifçe tahta kaşıkla karıştırıp altını kapatıp ister havlu kağıt koyarak isterseniz de ocak üzerinde servis yapmak için dinlendirebilirsiniz.

                                                                                                       AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim