13 Kasım 2013 Çarşamba

PATATESLİ BAGET

Özellikle de çalışan bayanlar için pratik mi pratik lezzetli mi lezzetli  tavuk yemeği tarifime bayılacaksınız

MALZEMELER
 4-5 Baget Tavuk
1 Orta boy Soğan
2-3 Diş Sarımsak
2 Tane Patates
2 Tane Havuç
1 Tane Domates
50 Gr Margarin
1 Kaşık Salça
1,5 Su Bardağı Su
Bagetleri borcama alınız. Patates ve Havuçları julyan usulü doğrayınız. Soganı da kpü küp doğrayıp ince dilimlediğiniz sarmısakları birbirine karıştırınız.Tavukların üzerine serpiniz doğradığınız havuç ve patatesleri de borcama dizip domatesin kabuğunu soyarak küp küp doğrayınız.
Bir tencerede margarini eritin salçayı koyun ve üzerine suyu dökünüz. Karışımı borcamdaki tavukların üzerine suyu çok çıkmayacak şekilde dökünüz.
Önceden ısıtılmış 160-170 C fırında 50 dk kadar pişiriniz.(40 dk sonrasında fırının kapağını dikkatli bir şekilde açıp kürdan veya bir bıçak yardımıyla tavukları ve patatesleri kontrol ediniz eğer tavuk bıçağı batırdığınız da dağılır gibi oluyorsa pişmiş demektir aynı yöntemle patates ve havucunda pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Fırından çıkardığınız da üzerine kekik serpip servis yapabilirsiniz.
                                                                                     AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim