13 Kasım 2013 Çarşamba

ZEBRA KEK

İnternette gezinirken en keyif aldığım şey farklı kek tarifleri ve şekilleri bulup onları denemeye koyulmaktır.
Bu olay kimi zaman hüsranla biterken kimi zaman da çok güzel sonuçlar ortaya çıkarabiliyor.
Ah diyorum bazen zaman bulsam hiç mutfaktan çıkmam bir insan değişik şeyler denerken bu kadar mı keyif alır ya bayılıyorum hele bir de beğenenler aa bu çok güzel olmuş diyenler de olursa değmeyin benim keyfime yine deneyip te hem görüntü hem de tat olarak çok nefis bir kek tarifi sizlere mutlaka deneyiniz. Yiyenler bir dilim daha almaktan kendilerini alıkoyamayacaklar.

MALZEMLER
3 Yumurta
7 Fincan Tozşeker
3 Fincan Sıvı Yağ
9 Fincan Un
1 Kabartma Tozu
1 Maden Suyu
2 Kaşık Kakao

Kakao hariç tüm malzemeleri yumurta, tozşeker, sıvı yağ, maden suyu, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpınız.
Karışımı ikiye bölünüz(iki ayrı kaba alınız)
Ayırdığınız karışımlardan bir tanesine 2 kaşık kakaoyu ekleyip çırpınız.
Daha sonra yapacağınız kalıba( kek kalıbı, fırın tepsisi, borcam) önce beyaz karışımdan daha sonra kakaolu karışımdan sırasıyla ya da benim yaptığım gibi kafanıza göre kalıba dökünüz.
Önceden ısıttığınız 170C fırında 25 dk kadar pişiriniz( her tarifte olduğu gibi kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediniz kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkardığınız kalıbı altına ıslak bez koyarak nihalenin üzerinde soğutunuz.(ıslak bez kekin kalıptan kolay çıkmasını sağlayacaktır)Soğuduktan sonra kalıbı ters çeviriniz .
                                                                                  AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim