23 Kasım 2013 Cumartesi

PATLICAN SAKLAMA YÖNTEMİ

Eviniz de patlıcan tüketiyorsanız bu yöntem oldukça işinize gelecektir benim buzluğumda mutlaka olmazsa olmazlardandır
Genelde eve misafir çağırdığımızda hiç birimiz evimizin kızartma koksun istemeyiz bu yüxden de önceden bu işlemi yapıp buzlukta yaklaşık 8 ay kadar saklayabiliriz
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyunuz  ikiye bölüp tuzlu suya koyuyoruz ve en az 2 saat bekletiyoruz ki acısı çıksın yemeklerimize acımsı tadını vermesin.
Kızmış yağda patlıcanları kızartıyoruz ve kevgir yardımıyla bir kaba alıyoruz soğumasını bekleyip buzdolabı poşetlerine dolduruyoruz
Patlıcan musakka, türlü veya garnitürlü yemeklerde kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Patlıcanları bütün şeklide de kızartıp buzluğa kaldırabilirsiniz  imam bayıldı, karnıyarık gibi yemekler yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim