14 Kasım 2013 Perşembe

SEMİZOTU YEMEĞİ

Semizotu gerçekten mevsimine göre yendiğinde gerçekten de çok faydalı bir sebzedir. Özellikle de omega 3 yönü oldukça güçlü bir sebzedir eğer ki yemekten sıkılmamayı başarırsanız haftada en az iki defa tüketmenizi tavsiye ederim.
Bir ara sürekli olarak her pazara gittiğimde alıyordum eşime artık gına gelmişti yemekten ben her seferinde ama çok faydalı diyerek doldurmuştum tabağını sebzeden zarar gelir mi hiç hele ki semizotundan özellikle de vücut ağrılarına birebirdir.  Semizotu  kanı temizler, böbrekteki kumu ve taşı dökmeye yarar sağladığı uzmanlar tarafından da açıklanmıştır.

MALZEMELER

1 Bağ Semizotu
1 Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı  Domates Salçası
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığından Az Pirinç

Semizotunu yıkayıp temizleyin, küçültmeden doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyun küp küp doğradığınız soğanları da ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz.
Soğanlar pembeleşince salçasını ekleyip küp küp doğradığınız domateslerinizi de ilave ediniz. Semizotlarını da tencereye ekleyip tuzunu da atınız ve tencerenin kapağını kapatınız kısık ateşte pişmeye bırakınız.
Semizotu suyunu salınca pirinci yıkayıp ekleyiniz.
Yemeğiniz kendi suyuyla pişecektir.(pirinçler yumuşadıktan sonra yemeğiniz olmuş demektir)

SERVİS ÖNERİSİ: YOGURT

                                                                                        AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim