14 Kasım 2013 Perşembe

KREMALI DOMATES ÇORBASI

Ah yaz gelse de  kıpkırmızı hormonsuz bahçe domateslerinden yiyebilsek, yemekler yapabilsek ama Allahtan annelerimizin öğrettiği konserveler var evlerimizde de yaza kadar bizi idare ediyorlar.
Eh bir de benim gibi evde kremayı sık bulunduranlardansanız bu çorba tarifimim tam size göre kremaya karşı çok itici duran eşim bile bu çorbayı bayılarak içmiştir (bu yüzden eşim, oğlum vs krema sevmez demeden önce denemeniz de fayda var)

MALZEMELER

5-6 Adet Domates(bir konserve domates yaklaşık 750 gr)
30 Gr Margarin
Yarım Çay Bardağı Un
1 Yemek Kaşığının Yarısı Kadar Salça
1 Lt Tavuk Suyu(normal su da olabilir )
100 ml krema( normalde 200 ml oluyor geri kalanını dolapta en fazla iki gün muhafaza edebilirsiniz)
Tuz

Tencereye margarini koyunuz eridikten sonra unu ekleyip kavurunuz salçasını ilave edip üzerine konserve domatesinizi de ekleyiniz ( ya da domatesleri rendeleyiniz)
(Domatesiniz ekşiyse içine bir kesme şeker atıp tadını dengeleyebilirsiniz)Suyunu da döktükten sonra orta ateşte kaynatınız. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk pişiriniz.
Çorbanızı blender yapınız( domatesin çekirdeklerinin parçalanması pürüzsüz bir hale gelmesi için) başka bir kasede kremayı çatalla biraz çırpınız.
Çırptıktan sonra çorba karışımınızdan kremayaya ekleyip çorbayı yavaşça karıştırarak içine dökünüz.(Bu aşamada acele edip kremayı direk çorbaya dökerseniz çorbanızı kesmiş olursunuz aman dikkat:)
Yaklaşık 5-6 dk kaynatıp tuzunu da ilave edebilirsiniz .
Eger rengini biraz daha kırmızı istiyorsanız salçanızı biraz daha fazla koyabilirsiniz krema çorbanın rengini açıyor)
Tarifi bir internet sitesinden almıştım ancak ismini hatırlayamıyorum..

                                                                                                        AFİYET OLSUN





                                                                                     

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim