1 Aralık 2013 Pazar

DAMLA ÇİKOLATALI KEK

MALZEMELER

3 YUMURTA(ODA SICAKLIĞINDA)
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET MADEN SUYU
2 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
3,5 SU BARDAĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA

YUMURTA VE ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPINIZ.
ÇIRPTIKTAN SONRA ÜZERİNE YAĞ VE MADEN SUYUNU EKLEYİP ÇIRPINIZ.ARDINDAN UNUNUZU YAVAŞ YAVAŞ ELEYEREK EKLEYİNİZ ÇÜNKÜ BAZEN UN ORANI FAZLA GELEBİLİYOR EĞER EKSİK GELİRSE İLAVE EDİNİZ KEK HAMURU BİRAZ AKIŞKAN OLMALIDIR UNUNUZU EKLERKEN BUNA DİKKAT EDİNİZ. KABARTMA TOZUNU DA İLAVE ETTİKTEN SONRA KAKAOYU DA ELEYİP EKLEYİNİZ EN SON DAMLA ÇİKOLAYI DA İLAVE EDİP SPATULA YARDIMIYLA KARIŞTIRIP KALIBINIZI YAĞLAYIP  DÖKÜNÜZ.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 175C  FIRINDA YAKLAŞIK OLARAK 30 DK PİŞİRİNİZ.KÜRDAN TESTİ YAPINIZ KÜRDAN TEMİZ ÇIKIYORSA KEK OLMUŞ DEMEKTİR.
KEKİNİZ 10 DK SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS TABAĞINIZA ALIP TERS ÇEVİRİNİZ ISLAK BİR BEZİ KALIBIN ÜZERİNE KOYUNUZ BU KEKİNİZİN KALIPTAN KOLAY ÇIKMASINI SAĞLAYACAKTIR.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim