1 Aralık 2013 Pazar

ÇİKOLATALI CHESECAKE

İNTERNETTE ARADIĞIM TARİFLERDE GENELDE LABNE ORANI BANA ÇOK FAZLA GELİYOR HEM AĞZA ÇOK PEYNİR TADI GELİYOR HEM DE MALİYET OLARAK BİRAZ DAHA ARTMIŞ OLUYOR GENEL DE TABAN OLARAK VİŞNELİ CHESECAKE TABANINI KULLANDIM ÜZERİNE VAKTİM OLMADIĞI İÇİN HAZIR ÇİKOLATA SOSU KULLANDIM GAYET DE GÜZEL OLDU.

MALZEMELER

 2 pakete yakın eti burçak
4 yumurta
50gr margarin(tereyağı)
200ml krema
2 yemek kasığı toz seker
250 gr labne

Bisküvileri ronda ya atin iyice parçaladıktan sonra başka bir kaba alın  ocakta erittiğiniz  margarini(tereyağını) da içine ilave edip elinizle yoğurun. Kelepçeli kalıbınıza  dökerek eliniz yardımıyla   düz bir zemin oluşturun ve buzluğa atiniz en az 1 saat buzlukta bekletin.
Yumurtaların akını kırıp kar beyaz kıvama gelene kadar rondo da  karıştırın ve ayırın.
Yumurtaların sarısına 2 yemek kaşığı  toz seker ilave edip rondo da karıştırın içine labne peyniri ekleyin iyice kıvamına gelene kadar karıştırıp kremayı  da ilave edin.
Yumurta akıyla kremalı karışımı bir kaşık yardımıyla  köpük oluşturmayacak şekilde yavaşça karıştırınız.
Buzluktan çıkardığımız  tabanın üzerine yavaşça dokunuz. Önceden ısıttığımız 150C fırında 40dk üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.(biraz cıvıklık kalabilir)
Dolaba koyup en az 6 saat buzdolabında soğutunuz.

SOS İÇİN;
DR OETKER ÇİKOLATA SOSU
DİLERSENİZ GANAJ OLARAK 200 GR KUVERTUR ÇİKOLATA 100 GR KREMA OLACAK ŞEKİLDE DE YAPABİLİRSİNİZ.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim