2 Aralık 2013 Pazartesi

KAKAOLU KEK

MALZEMELER
3 YUMURTA
1 BARDAK SIVI YAĞ
1 BARDAK YOĞURT
2 BARDAK TOZ ŞEKER
1 KABARTMA TOZU
1 VANILIN
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

ŞEKERLE YUMURTAYI ÇIRPINIZ. ÜZERİNE SIVI YAĞ VE YOĞURDU EKLEYİNİZ. UN, KABARTMA TOZU, VANİLİN EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRINIZ.(UNU ELEYİNİZ)
KARIŞIMDAN BİR BARDAK KENARA AYIRIN VE İÇERİSİNE ELEYEREK KAKAO KOYUNUZ. KALIBINIZI YAĞLAYINIZ.
AYIRDIĞINIZ SADE  KARIŞIMDAN  KALIBA DÖKÜP ÜZERİNE KAKAOLU KARIŞIMDAN DÖKÜNÜZ TEKRAR SIRAYLA BİR SADE BİR KAKAO OLACAK ŞEKİLDE DÖKÜNÜZ.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 175C FIRINDA 25-30 DK KADAR PİŞİRİNİZ.
KÜRDAN TESTİYLE KONTROL EDİP KEKİNİZİ FIRINDAN ÇIKARABİLİRSİNİZ.
DAHA ÖNCEKİ TARİFLERİMDE DE SÖYLEDİĞİM GİBİ KALIBINIZI BİRAZ SOĞUTTUKTAN SONRA TERS ÇEVİRİP ÜZERİNE NEMLİ BEZ KOYARAK BİR SÜRE BEKLETİP KALIPTAN KEKİNİZİ ÇIKARINIZ.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim