2 Aralık 2013 Pazartesi

REVANİ

Bugün aslında başka bir tarif paylaşacaktım ama iş yerinde arkadaşım Nurten hadi bir an önce yayınla da deneyeyim deyince bende hemen geçtim bilgisayarın başına yorgunluğuma rağmen başladım yazmaya revani özellikle de kışın daha çok tercih edilir şerbetli olduğu için yazın sıcaklarda biraz bunaltıcı olabilir neyse ben çok uzatmadan tarifime geçeyim en iyisi ben yaparken aceleyle olduğu için baklava dilimi şeklinde kesmedim kare şekilde kestim siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı  su
yarım limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpınız. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpmaya devam ediniz. Un, irmik, kabartma tozu ekleyip un kaybolana kadar çırpınız.(unu eleyerek dökünüz) Dibini yağladığınız dikdörtgen borcama önceden ısıttığınız 190c fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.(yaklaşık 25 dk)
Bir tencereye su ve tozşekeri koyup yarım limonu da sıkınız iyice kaynadıktan sonra şerbetin olduğunu anlamak için işaret parmağınıza bir damla damlatınız eğer şerbet donuyorsa olmuş demektir ocağın altını kapatabilirsiniz şerbet donmuyorsa biraz daha kısık ateşte kaynatınız.
Dilerseniz içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Şerbeti ılıtınız.
Keki fırından çıkarıp soğutunuz. Keki dilediğiniz şekilde kesip üzerine şerbeti dökünüz.
Servis yaparken üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim