15 Aralık 2013 Pazar

KAVURMA

Heralde kurban bayramlarında her gittiğiniz evin sofrasının başlıca yiyeceğidir.
Geniş bir ailemiz olduğu için bayramlarda misafirliğe  gittiğimiz de mutlaka aç da tok da olsak yemek zorunda oluruz ya bu sebeptendir ki bütün bir sene kavurmayı hiç aramam geçenlerde annemlere gittiğimizde eşim sevdiği için annem kavurma yapmış ben tabi ki her zaman ki huysuzluğum takınarak ya ben sevmem ki dedim ama bloğumda fotoğrafı olmadığı için çok da söylenemedim:) hemen fotoğraflayayım dedim.

MALZEMELER

500 GR DANA  KUŞBAŞI ET
İSTEĞE GÖRE DOMATES
İSTEĞE GÖRE SİVRİ BİBER
1 KURU SOĞAN

Düdüklü tencerede yapacaksanız etleri tencereye atıp kapağını kapatınız etler yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde takip ediniz etleri kontrol ettikten sonra eğer yumuşamadıysa biraz su koyabilirsiniz ardından da tuzunu ve damak tadınıza göre baharatlarını koyup servis yapabilirsiniz. kavurma tariflerini genelde et sote gibi yapıyorlar ben eski usül bayramlardaki yapılmasından yanayım ama size kalmış dilerseniz etiniz yağsızsa hafif sıvı yağda doğradığınız soğanı kavurup üzerine domates ve sivribiberi ekleyip en son etleri de koyup pişmeye bırakabilirsiniz etler yumuşayınca baharat ve tuz ilave edip servis yapabilirsiniz.
Pişme süresi yaklaşık 45-55 dk arasında değişmektedir.
Taze eti en az bir gün dinledirmek gerekiyor ama kurban bayramında genelde et hemen kesildiği gibi yendiği için pişmesi biraz daha uzun sürebilir.
Anneciğim ellerine sağlık..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim