15 Aralık 2013 Pazar

MIHLAMA

MALZEMELER

250 GR TEREYAĞI
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2,5 SU BARDAĞI SU
500 GR DİL PEYNİR

TEREYAĞINI TAVAYA KOYUNUZ VE ÜZERİNE MISIR UNUNU EKLEYİNİZ.UNUN RENGİ DÖNENE KADAR KAVURUNUZ YAKLAŞIK 8-10 DK SÜRÜYOR.ÜZERİNE 2,5 SU BARDAĞI SUYU DA İLAVE EDİP KAYNAMASINI BEKLEYİNİZ.KAYNADIKTAN SONRA PEYNİRİ PARÇALARA AYIRARAK TAVAMIZA ATIYORUZ BU AŞAMADA SÜREKLİ KARIŞTIRMAK GEREKİYOR PEYNİRİN TAMAMINI EKLEDİKTEN SONRA KARIŞTIRMAYI BIRAKINIZ 2-3 DK İÇİNDE PEYNİRLER KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADIĞINDA MIHLAMINIZ OLMUŞ DEMEKTİR.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim