Balık yaparken bir cezvenin içine bloca sirke dökünüz sirkeniz yoksa balıkları kızartacağınız tavaya yağını koyduktan sonra limon sıkınız bu da kokuyu azaltmayı sağlayacaktır.
Diğer bir yöntemse balık kızartma işlemi sırasında ocakta bir cezvenin içinde limon,defne yaprağı ve tarçın kaynatabilirsiniz bunlar da keskin kokular olduğu için balık kokusunu en aza indirgeyecektir.
MALZEMELER
1 KG HAMSİ(alırken temizletiniz)
1 SU BARDAĞI UN
1-2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
HAMSİLERİ TEMİZLEYİP İYİCE UNLADIKTAN OCAKTAKI TAVAMIZA YAĞI KOYUP KIZDIRIYORUZ DAHA SONRA GİBİ KUYRUKLARI ORTAYA GELECEK ŞEKİLDE TAVAMIZA DİZİYORUZ.ÜSTLERİ KIZARTIKTAN SONRA TERS ÇEVİRMEDEN ÖNCE YAĞINI SÜZÜYORUZ VE TERS ÇEVİRİP DİĞER TARAFINI DA KIZARTIYORUZ.
SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE LİMON SIKINIZ.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim