2 Ocak 2014 Perşembe

PİRZOLA

Pirzolaya hayır diyebilen bir insan yoktur heralde vejeteryanlar hariç..
cidden ben tam bir etçiyim diyebilrim allahtan eşim de benim gibi olduğu için hafta içlerinde mutlaka soframız da et olur.
Tabi et de olmazsa olmazlar olmalı ki güzel olsun yumuşacık olucak içi iyi pişecek kurumayacak baharatı kıvamında olacak gibi:)
yine üşengeçliğimin olduğu günlerden birinde hemen buzluktaki pirzolaları çıkardım peteğin üzerine koydum çözülsün diye o sıra da güzl bir havuç salatası ve pilav yapayım dedim
Mutlaka etin yanında bir sebze olması gerekiyor diye düşünenlerdenim hem etin tadını daha iyi almamızı sağlıyor hem de ızgaranın zararlarını yok ediyor.

MALZEMELER

6 ADET PİRZOLA
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
60 GR TEREYAĞI

TEREYAĞINI DÖKÜM TAVADA ERİTİNİZ. PİRZOLALARI TAVAYA KOYUNUZ ÜZERİ KIZARINCA TERSİNİ ÇEVİRİNİZ 4-5 DK PİŞİRİNİZ AVUCUNUZUN İÇİNE BAHARATLARI DÖKÜP KARIŞTIRINIZ VE PİRZOLALARIN ÜZERİNE SERPİP HAFİFÇE TERS DÜZ BİR ŞEKİLDE ÇEVİRİNİZ VE TABAKLARA SERVİS YAPINIZ.
                                                                  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim