19 Şubat 2014 Çarşamba

ÇİLEKLİ CHESECAKE

Chesecakenin her halini deneyen biri olarak ben pardon bir tek ev halkının tepkisini bilmediğim için limonlu denemedim ama en kısa zamanda deneyip fikrimi sizlerle paylaşacağım evet tatlı işlerine başlamama ön ayak olan benim ilk göz ağrım chesecakelerdir gerçi insan hiç yemek bilmiyorken gidip te kurabiye falan yapar tavuk ğögsü yapar ben cheesecake:)
neyse böyle de garip bir insanım insanlar yerken şaşırsın istiyorum bunu sen mi yaptın hazır mı desinler istiyorum bayılıyorum ben bayılıyorum buna:))
tabi yapmacık da olmasın zaten ben tadını ve beğenmediğim yemeği misafirlerime sunmuyoru atıyorum dolaba kalıyor ertesi gün biz eşimle yiyoruz çok şükür ilk denemelerimden sonra bu tarz olaylar başımıza gelmedi gerçi ben şimdi gelmedi dedim ya kesin gelir ne çekiyorsam dilimden çekiyorum ben ay yine atlıyorum satırları taker taker hani bizim cheesecake diyenleri duyar gibiyim işte ben hep böyleyim konudan konuya atlamakta üsteme yoktur neyse o zaman daha da dallanıp budaklanmadan yazayayım cheesecake tabanımızın malzemelerini..

MALZEMELER
2 pakete yakın eti burçak
4 yumurta
50gr margarin(tereyağı)
200ml krema
2 yemek kasığı toz seker
250 gr labne

UZERI ICIN
dr oetker çilekli jel
yazdan kalma buzluktaki çilekler:)

Bisküvileri robotto incecik olana kadar çekiniz küçük bir tavada margarine eritiniz bisküvileri bir kaba alınız eriyen yağı üzerine döküp elinizle birbirine yapıştırınız cheesecake yapacağınız kelepçelı kalıbınızın altına iyice oturacak şekilde elinizle yerleştirip düz bir zemin oluşturunuz (22 cm kelepçeli kalıp)buzdolabına atıp yaklaşık olarak buzlukta 40 dakika kadar bekletiniz.
Yumurtaların sarılarını bir kaba alıp beyazlarını  mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpınız ayrı bir kapta bekletiniz.(4-5 dakika sürecektir) Rondoya yumurta sarılarıyla toz şekeri ilave edip karıştırınız üzerine labne peyniri ekleyip pürüzsüz bir kıvam Alana kadar karıştırıp kremayı ilave ediniz ardından karışımı yumurta aklarının olduğu kaba yavaşça bir tahta kaşık yardımıyla dökünüz birbirine karışması ve köpük oluşmaması için yavaş bir şekilde karıştırmaya devam ediniz(köpük chesecakenizin kabarmasını engelleyecektir)
Buzdolabındaki tabanınızı çıkarıp karışımı yavaşça üzerine döküp önceden ısıttığınız 170 C  fırınınızda üzeri kızarana kadar(biraz da cıvıklık olacaktır)yaklaşık 40 dakika kadar pişiriniz.
fırından çıkarıp soğutunuz buzdolabına üzerine bir kapak kapatarak koyup en az 6 saat dinlendiriniz.
Sosu arkasındaki tarife gore yapınız soğuyunca dolaptaki cheesecake üzerine döküp tekrar soğumaya bırakınız servis yaparken de üzerine çileklerinizi dizip sevdiklerinize afiyetle yediriniz.:)
Dilerseniz su çilek ve nişastayla da bu sosu yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim